Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N. N.

15. 07. 2024. 20:45 >> 20:45

RUSKI ŠTOPER OPTIMISTA

Serikov pred revanš sa Mališevom: Vjerujemo u prolaz

Porazom od Mališeve u Podujevu (1:0) u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, fudbaleri Budućnosti su već na početku sezone doveli sebe u nezavidnu situaciju.

Tim Ivana Brnovića u četvrtak u 21 čas na stadionu pod Goricom mora da dobije četvrtoplasirani tim kosovske Superlige, kako bi izborio duele sa bugarskim CSKA 1948. U to vjeruje ruski defanzivac Ilja Serikov, koji je ovog ljeta stigao u glavni grad Crne Gore.

"Prva utakmica je donijela opreznu igru sa obje strane, što je bilo i očekivano. I protivnik i mi smo znali da postoji drugi meč u kojem će pasti odluka ko ide u 2. kolo. Srećom, revanš igramo kod kuće, imamo aktivan rezultat i uradićemo sve da prođemo", poručio je 29-godišnji štoper.

Budućnost je u 1. poluvremenu u Podujevu bila za nijansu bolja od rivala, ali je u nastavku stala.

"Na prvoj utakmici smo imali više dobrih trenutaka od protivnika, posebno u 1. poluvremenu, ali nije nam se dalo da postignemo pogodak. Znamo gdje smo griješili, šta bi trebalo da bude bolje. Na našem stadionu i pred našim navijačima moramo da budemo agresivniji, da stavimo protivnika pod pritisak i da ga napadamo. Naravno, uz respekt koji svaki rival zaslužuje", jasan je Serikov.

Stručni štab je sa igračima analizirao poraz i nakon povratka sa Kosova svi su koncentrisani samo na jedno - prolaz u drugu rundu kvalifikacija za LK.

"Bićemo bolji, svi. Ubijeđen sam u to. Znamo da nam igra samo pobjeda, i to od dva gola razlike, tako da nema nikakvih drugih kalkulacija. Napašćemo trijumf od starta, imaćemo ogromnu želju da do njega dođemo, jer ne vidim način da neko od nas na teren može da istrči bez motiva".

Ruski internacionalac je ubijeđen u podršku sa tribina u podgoričkoj noći koja će biti vrela.

"Znam da Budućnost ima odlične navijače i da su 12. igrač tima. Siguran sam da ćemo osjetiti njihovu energiju i da će nas tjerati prema naprijed. Dugujemo i njima, baš kao i samima sebi i cijelom klubu bolju predstavu i nadu u prolaz. Vjerujem da ćemo proći Mališevu. Kako ja lično, tako i svi moji saigrači", zaključio je Serikov.

Za utakmicu sa Mališevom biće otvorene zapadna i sjeverna tribina, a cijene ulaznica su tri, odnoso dva eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније