Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

19. 10. 2024. 19:28 >> 19:34
Čitaj mi:

ABA LIGA

Još se čeka pobjeda: Mornar nakon drame poražen u Baru

Nakon pet utakmica u ABA ligi košarkaši Mornara i dalje su bez pobjede, najbliži trijumfu bili su danas, ali su izabranici Mihaila Pavićevića u samom finišu propustili priliku da dođu prvog trijumfa - nakon velike borbe i uzbudljive završnice poraz u Baru od Borca iz Čačka nakon produžetka 90:98 u 5. kolu.

Nešto bolji rival Mornar je bio u uvodnoj dionici. U dva navrata imao je četiri poena prednosti, a na kraju tog dijela igre plus tri 20:17.

Druga dionica, međutim, pripala je gostima. Pavićević je donio preokret Čačanima 25:24, da bi nakon poena Nikolića, Borac stigao do devet poena viška 35:26.

Barani su nakon toga serijom 8:0 uhvatili priključak, ali je Borac na veliki odmor otišao sa plus pet 44:41.

Sa novih osam poena u nizu, Mornar je stigao do preokreta na početku drugog dijela 46:43. Borac je poravnao sredinom četvrtine, da bi se tim Mihaila Pavićevića odvojio na plus pet 56:51, nakon trojke Bunjevća, te koša Runjića.

Međutim, nikako naša ekipa nije uspijevala da prelomi meč, pa su gosti nedugo zatim opet izjednačili 56:56, na 3.17 do kraja trećeg perioda.

Finiš tog kvartala obilježila je bolja igra Čačana, koji su sa sedam poena u nizu poveli 63:59. Nakon 30 minuta igre gosti su imali tri poena prednosti 64:61.

Mornar je početkom posljednje dionice serijom 10:0 došao do 74:69 - Đoković je u tom nizu pogodio dvije trojke, potom još jednu za 79:75, što su mu bili jedini poeni do tada.

Nisu se predavali gosti iz Čačka koji su izjednačili na 79:79 dva minuta prije kraja meča. Trenutak koji je prelomio utakmicu viđen je na minut u 21 sekundu do kraja - igrač Mornara Brenden Dženkins je pogodio trojku uz faul, a potom je bio i siguran sa linije za slobodna bacanja za 85:79. Uspio je Borac da uzvrati trojkom već u narednom napadu, da bi ubrzo Jošilo postigao nove poene za goste i smanjio na poen zaostatka. 

Na 26 sekundi do kraja Đokoviđ je iskoristio samo jedno bacanje, ali je potom sjajno ukrao loptu ispred Jošila i izborio nove penale - promašio je oba, ali je Runjić uspio da iznudi novi napad nakon kojeg je na liniju za slobodna bacanja poslat Runjić - pogodio je prvo, a onda poslije promašenog drugog propustio da napravi faul nad Valinskasom koji je sa devet metara pogodio za tri i izborio produžetak - 87:87. 

U produžetku se bolja snašao Borac - odmah napravio seriju 6:0, trojku je pogodio Jošilo, a potom jedno slobodno bacanje dao je Boldvin, a nakon toga i pogodio za dva. Do kraja je Borac lako sačuvao prednost i došao do trijumfa.

Najefikasniji kod Mornara Dženkins sa 22 poena, Runjić je ubacio 17 poena, a Bedijako 12. 

MORNAR - BORAC 90:98 (20:17, 18:26, 23:21, 26:23, 3:11)

Bar - Dvorana "Topolica". Gledalaca: 500. Sudije: Kardum (Hrvatska), Nikšić (BIH), Jakimovski (Sjeverna Makedonija).

Mornar: Alen 2, Đoković 9, Ćubić 5, Runjić 17, Buljević 9, Dženskins 21, Smit 11, Bedijako 12, Komnenović, Bulatović, Peković, Radetić.

Borac: Boldvin 12, Radović, Pavićević 10, Nikolić 13, Jošilo 22, Ćurčić, Smit 5, Gagić 13, Manojlović 13, Valinskas 3.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније