Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

19. 10. 2024. 21:02 >> 21:32

egzibicioni turnir u Rijadu

Pobjeda za kraj jedne ere: Đoković bolji od Nadala

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je treće mjesto na egzibicionom turniru u Rijadu - savladao je najvećeg rivala Rafaela Nadala sa 2:0.

Po setovima je bilo 6:2 i 7:6, a susret je trajao jedan sat i 31 minut.

Na taj način je stavljena tačka na najveće rivalstvo u istoriji ovog sporta, jer je već poznato da će Nadal završiti karijeru poslije Dejvis kupa.

Ovaj meč neće ući u zvaničnu statistiku međusobnih duela, pošto je u pitanju egzibicija. Tako će ostati odnos 31:29 u pobjedama u korist Novaka Đokovića.

Đoković je brejkovima u prvom i sedmom gemu prvog seta stigao do prednosti od 1:0, dok je u nastavku meča Nadal pružio jači otpor.

U prvom gemu drugog seta Đoković je stigao do novog brejka, ali je Nadal odgovorio odmah u sljedećem.

Đoković je potom napravio brejk za 5:4, servirao za meč, ali je Španac uzvratio istom mjerom, uz spašenu meč loptu. Set se na kraju odlučivao u taj-brejku, u kom je Đoković slavio 7:5 i došao do pobjede.

U velikom finalu i u borbi za nagradu od 6.000.000 dolara igraće Karlos Alkaraz i Janik Siner.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније