Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

18. 10. 2024. 09:07 >> 09:08

Fla-Flu derbi

Potop bogatog Flamenga

Ne prestaje da šokira Brazileirao! U velikom Fla-Flu derbiju Rio de Žaneira, Flamengo je ispustio sjajnu šansu da ostane u trci sa Botafogom i Palmeirasom za titulu i dođe na 54 boda devet kola prije kraja.

Koliko su šansi imali u prvom poluvremenu njihovi napadači Gabi Gol i Bruno Enrike, baš oni koji su im donijeli titulu i Libertadores u magičnoj 2019. i izgubili su od najljućeg rivala. Fluminense koji je još uvijek šampion kontinenta i vicešampion svijeta bio je u dubini okeana, sa ispadanjem u drugu ligu koje se nadvija, čak i sa ovom pobjedom i dalje su ispod crte! Čak je njihov majstor 35-godinji Ganso prokockao penal krajem prvog, ali je dao dva sjajna pasa kod golova u drugom, Đon Arias je stavio tačku.

Ganso je bljesnuo u Santosu sa Nejmarom 2010. i 2011. je trebao da pređe u šampionski Milan, kasnije igrao u Sevilji. Ali kako prosipa sezonu Flamengo, kako su samo ispali od nekad slavnog Penjarola u četvrtfinalu, a u prvenstvu ostaju devet bodova iza Botafoga, sa Gabijem Barbosom, Brunom Enrikeom, Gonsalvesom, Alanom, Karlosom Alkarasom koji je došao iz Juventusa, a ušli su Aleks Sandro koji je bio deset godina u Juventusu, De Arasketa stožer Urugvaja, Gonzalo Plata reprezentativac Ekvadora, Žerson, Mihael.

Već noćas 30.kolo za Botafogo, a u nedjelju za Palmeiras koji ima tri boda manje, da li će ove godine izdržati Botafogo i osvojiti nakon 29 godina, nakon epskog samoubistva prošle godine sa +13 u oktobru. Te 1995. Botafogo je posljednji put osvojio sa Tulijom u napadu, iako je baš Flamengo slavio 100.rodjendan i zbog toga doveo prvog igrača svijeta Romarija iz Barselone, zatim ludog Edmunda iz Vaska i već su imali bisera Savija koji je poslije prešao u Real. Edmundo koji nije htio da potpiše za Fiorentinu dok ga nisu ubijedili da Firenca ima more (?!!) i napustio je 1999. kad je bila prva da bi pošao mjesec dana na karneval u Riju.

Taj trio Romario-Edmundo-Savio proglašen je najboljim napadom na svijetu, ali je ispao najgori i umalo su ispali iz lige na jubilej. Evo i sada jedan takav potop Flamenga može da iskoristi Botafogo koji predugo čeka, ali osim titule imaju veliku šansu da uđu u finale Libertadoresa, jer već u srijedu igraju polufinale sa urugvajskim Penjarolom, šampionom 1982. i 1987, ali od kojeg su realno jači.

Finale je na jedan meč u Buenos Airesu u novembru i rival bi mogao biti domaći velikan River za totalni trans. Botafogo nikad nije osvojio Libertadores i to je čak veći san od toliko željene titule Brazila, njihov napad predvode Venecuelanac Savarino i igrači koji su donijeli Brazilu ove dvije zlatne pobjede sada u kvalifikacijama Igor Žezus i doskorašnji igrač Betisa Luis Enrike. Kreće noćas najvažniji mjesec u istoriji Botafoga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније