Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

FK Budućnost

18. 10. 2024. 12:05 >> 12:06
Čitaj mi:

pred nastavak šamponata

Brnović pred Arsenal: Ekipa za respekt, možemo još bolje u nastavku

Nakon reprezentativne pauze predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi fudbalera. Fudbaleri Budućnosti ponovo nisu mogli da rade u punom sastavu zbog velikog broja reprezentativaca u raznim selekcijama.

Jedan od njih se konačno vratio u svoj prepoznatljivi režim - Miloš Brnović je totalno zaliječio povredu koja ga je mučila, vidjelo se to u finišu derbija sa Sutjeskom (2:0), kao i u reprezentativnom susretu protiv Velsa.

“Osjećam se odlično, zdrav sam, motivisan… Nedostajao mi je ritam utakmica od po 90 minuta, ta borba, želja, pobjede, jer nikada ne može da bude isto kada ste sa strane kao kada ste na terenu. Povreda me je udaljila od toga, ali sam spreman i jedva čekam da utakmica počne”, jasan je odlični vezista našeg tima.

"Plavi" su iza sebe ostavili sjajnih deset kola, prvi su sa 26 bodova -  vezali su četiri pobjede bez primljenog gola, upisali najbolji start nakon deset kola u četvorokružnom sistemu izjednačivši taj rezultat sa generacijom Miodraga Grofa Božovića iz sezone 2006/07, te Miodraga Radulovića iz sezone 2011/12, kada je sistem bio trokružni.

Nakon pauze slijedi okršaj sa Arsenalom pod Goricom. Utakmica protiv petoplasirane ekipe domaćeg šampionata se igra sjutra (subota, 19. oktobar) u 20 sati u 12. kolu, a ulaz na podgoričku arenu je slobodan.

“Arsenal ima ekipu za respekt, igra tvrdo i organizovano, što se vidjelo na posljednjem meču protiv Dečića. Definitivno je to tim koji je najopasniji iz tranzicije i uradićemo sve da to neutrališemo” kazao je Brnović i dodao:

“Naš pristup se ne mijenja, ulazimo sa željom da se mi pitamo na terenu, da odigramo dobar meč i da na taj način dođemo do tri boda”.

Budućnost igra trenutno najbolji fudbal u zemlji, povratkom Brnovića "plavi" su dobili na čvrstini, agresivnosti, kvalitetu...

“Siguran sam da možemo još bolje, a ubijeđen sam da ćemo to dokazati u utakmicama koje slijede. Mislim da smo do sada pokazali da možemo da igramo na više načina - dolazili smo do bodova lijepom igrom, ali i taktičkom i takmičarskom gdje je rezultat bio u prvom planu i gdje je do izražaja došla čvrsta i organizovana igra čitavog tima”.

Najvažnija, a ujedno i najteža stvar je - održati kontinuitet.

“Svjesni smo toga, zato i razmišljamo na način da je svaka naredna utakmica najbitnija. Ne gledamo tabelu, jer je tek početak i ne veličamo stvari koje smo već uradili, jer znamo da možemo mnogo. Zaliha je lijepa i prija, ali nas obavezuje da budemo bolji”, jasan je Miloš Brnović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније