Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

16. 08. 2024. 14:53 >> 16:34

PREKVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET

Škerović: Da vidimo kakva je budućnost naše košarke, cilj da prođemo grupu

Crnogorske košarkašice odradile su posljednji trening uoči večerašnjeg puta za Meksiko, gdje će od 19. do 25. avgusta učestvovati na pretkvalifikacionom turniru za plasman na Mundobasket. Naša selektorka Jelena Škerović poručila je da je cilj da se prođe grupa.

"Crvene" će u Meksiko Sitiju igrati u grupi B sa domaćinom, Novim Zelandom i Mozambikom. U grupi A su Južna Koreja, Mali, Češka i Venecuela.

Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale.

"Odradili smo sve što smo planirali. Ove četiri pripremne utakmice su poslužile da vidimo gdje smo u ovom momentu, šta možemo da očekujemo od mlađih igračica, koje do sada nisu bile nosioci igre", kazala je naša selektorka.

Rival na startu turnira je Novi Zeland, u noći između ponedjeljka i utorka, sat i 30 minuta poslije ponoći.

"Očekujemo veliku borbu i ono što je najvažnije za mene da vidim kako se ponašaju mlađe igračice koje do sada nisu bile nosioci igre pod pristiskom i kakva je budućnost naše ženske košarke. Nadmorska visina i vremenska razlika neće biti izgovor", kazala je Škerović.

Istakla je da će veliko iskustvo za ekupi biti to što će igrati sa ekipama, koje gaje drugačiji stil košarke.

"Cilj je prođemo grupu i time ujedno dobijemo priliku da se borimo za finale. Prvi put igramo protiv tih ekipa, to su drugačiji stilovi košarke, to će nam biti svakako veliko iskustvo za dalje, a pogotovo za kvalifikacije za EP, koje nas čekaju na jesen", zaključila je naša selektorka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније