Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

KKB

16. 08. 2024. 10:26 >> 10:41

NOVI IGRAČ BUDUĆNOSTI

Morgan se priključio ekipi: Uzbuđen sam, jedva čekam da obučem dres

Budućnost Voli polako kompletira redove – ekipi se u četvrtak priključio američki košarkaš, pojačanje iz Zenita, Džuvan Morgan koji pokriva poziciju krilnog centra.

Nakon koledža gdje je branio boje Indijane Husijers, igrao je u NBA ligi za Jutu, Toronto, Boston, kao i njihove razvojne ekipe u G ligi.

"Osjećao sam se odlično. Kad god dobijem priliku da igram košarku profesionalno osjećam se odlično. Nevjerovatna država, vidio sam nevjerovatne navijače. I kada sam pričao sa igračima koji su ovdje igrali, uvijek su govorili da su imali odlično iskustvo. Jedan od njih se i vratio u klub - Jogi. Nećeš se vratiti negdje gdje ti nije bilo lijepo. Tako da sam veoma uzbuđen da obučem plavo-bijelo i krenem sa treninzima", kazao je Morgan.

Upravo se konsulutovao sa Jogijem Ferelom prije potpisivanja ugovora.

"Poslao sam mu poruku i pitao ga za mišljenje o zemlji, o treneru, ekipi, ligi, generalno o svemu. Rekao mi je da mu se sve svidjelo, da je proveo odlično vrijeme ovdje i da se igrala dobra košarka i to je sve što želite čuti o klubu", rekao je Morgan.

Istakao je da je sa Ferelom igrao na TBT turniru.

"Bilo je zabavno. Mi smo igrali u istom timu (Koledž Indijana) prije osam, devet godina i samo što sam mogao ponovo da budem na terenu sa njim je bilo odlično iskustvo. On i dalje postiže poene u nevjerovatnoj brzini, i dalje je jak, sjajan je plejmejker. Jedan od najboljih plejmejkera sa kojima sam ikada igrao."

Morgan je u Ontario Klipersima igrao sa Đorđijem Jovanovićem, koji je ovog ljeta stigao u Budućnost. U Runi mu je saigrač bio Nikola Ivanović, a u Zenitu Bojan Dubljević.

"Pričao sam sa Džonijem, nisam pričao sa Đolom od Klipersa, ali sam uzbuđen što ću ga vidjeti. Sjećam se, kada je prvi put došao u Kaliforniju, kako je pričao koliko voli Crnu Goru. Sada igramo ponovo zajedno u istom klubu, baš u Crnoj Gori i osjećaj je da smo 'uhvatili' pun krug. Kao što sam rekao, rekli su mi sjajne stvari, uzbuđen sam zbog svega i zahvaljujem im se na pomoći da donesem odluku i dođem u Podgoricu", poručio je Morgan.

Očekuje da tim pobjeđuje.

"Da dobijamo mnogo. To je definitivno glavni cilj. Pogotovo kod kuće, moramo da branimo domaći teren, da pokušamo da nikada ne izgubimo pred svojim navijačima. To je moje glavno očekivanje. Ja sam taj koji će uraditi sve da dođe do pobjede. Defanziva, skokovi, dajem dosta trojki, zakucavam. Kao što rekoh šta god je potrebno ekipi, šta god zamisliš na terenu ja ću to uraditi", zaključio je Morgan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније