Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

16. 08. 2024. 14:29 >> 14:29

Trener Ajaksa: Nevjerovatna penal serija, presudio naš timski duh

Trener Ajaksa Frančesko Fariolisu kazao je da je timski duh njegove ekipe presudio u utakmici protiv Panatinaikosa. "Kopljanici" su slavili polsije čak 34 serije jedanaesteraca 13:12, re prošli u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Grčka ekipa je poslije regularnog dijela utakmice i produžetaka vodila 1:0 i izborila se za penal.

To je bila najduža penal serija u istoriji klupskih i reprezentativnih takmičenja pod okriljem Evropske fudbalske unije.

"Duh i posvećenost ekipe - nevjerovatno. Nismo savršeni, ali ne možemo reći da igrači nisu dali sve od sebe", rekao je Farioli holandskim medijima, prenio je "BBC".

Rezultat utakmice Amsterdamu je drugi najveći rezultat mečeva na penale u evropskim takmičenjima. Rekord drži duel Gzire i Glentorana 14:13, minule sezone u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Teško je ući u izvođenje penala posle ovakve utakmice. Možda je trajala nešto duže, ali napravili smo važan korak", dodao je trener holandskog velikana.

Ajaks će se za plasman u grupnu fazu Lige Evropa boriti protiv poljske Jagjelonije, 22. i 29. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније