Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

16. 08. 2024. 11:39 >> 11:39

takmičenja u španiji i engleskoj

Sve je spremno za novu sezonu, kreću Premijer i La liga

Nakon uzbudljivog sportskog ljeta i Evropskog prvenstva u fudbalu, a potom i Olimpijskih igara u Parizu, ljubitelju sporta, a prije svega fudbala već od ovog vikenda moći će da uživaju u najkvalitenijem klupskom fudbalu - počinje nadmetanje u Premijer ligi, a već je startovalo i takmičenje u La ligi.

U prvoj utakmici nove sezone u španskom prvenstvu, fudbaleri Atletik Bilbaa i Hetafea sinoć odigrali su neiješeno 1:1. Betis je na otvaranju sezone dočekao Đironu, i taj okršaj je završen bez pobjednika - 1:1.

Danas još dva meča 1. kola, od 19 sati igraće Selta i Alaveš, dok je za 21 sat planiran meč Las Palmas - Sevilja.

Tokom vikenda i preostale utakmice - jedan od derbija odigraće Valensija i Barselona, sjutra od 21.30, branilac titule Real Madridu gostovaće ekipi Majorke u nedjelju od 21.30.

Po mnogima jedna od najboljih liga na svijetu, Premijer liga počnje okršajem Mančester junajteda i Fulama večeras od 21 sat.

Trener Mančester junajteda Erik ten Hag priznao je da njegova ekipa nije spremna za prvu utakmicu u novoj sezoni. Holanđanin je  istakao da će novi igrači Matijs de Liht i Nusair Mazraui biti u ekipi za predstojeću utakmicu, ali da će duel propustiti Džošua Zirkze i Leni Joro zbog povreda. Trener, takođe, ima problema i sa fizičkom pripremom igrača koji su se u različitim fazama priprema priključili ekipi zbog obaveza u reprezentacijama.

"Ekipa nije spremna, ali liga počinje. Ima više trenera koji imaju ovaj problem", rekao je Ten Hag.

Većina utakmica prve runde je sjutra, novi prvoligaš, Ipsvič ugostiće Liverpul od 13.30. Tim sa Enfilda kreće u novu eru sa novim menadžerom, a navijači već očekuju dobre rezultate.

Večina mečava od 16 sati: Arsenal - Vulvs, Everton - Brajton, Njukasl - Sautempton, Notingem Forest - Bormaut.

Derbi 1. kola odigraće Čelsi i Mančester siti u nedjelju od 17.30.

Titulu brani Mančester siti koji je četvorostruki uzastopni šampion, koji je u posljednjih sedam godina osvojio šest pehara.

Mančester junajted je najtrofejniji klub Premijer lige sa 13 titula, Siti ima osam. Klub sa Old Traforda takođe ima i najviše pehara u istoriji engleskog fudbalskog prvenstva - 20 titula, Liverpul ima 19, Arsenal 13 trofeja.

Premijer ligu su prošle sezone napustili Šefild junajted, Barnli i Luton, dok su iz Čempionšipa došli Lester, Ipsvič i Sautempton.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније