Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.P.

16. 08. 2024. 20:08 >> 20:15

NAŠI KLUBOVI SE POMJERILI SA DNA

Da ovo evropsko ljeto ne bude epizoda nego postane standard

Nakon teških ljeta i ranih ispadanja našin predstavnika u fudbalskoj Evropi, crnogorski klubovi konačno su napravili korak sa dna, bili jedna od najljepših priča u kvalifikacijama za Uefina takmičenja. Iako je bilo manje uslova za to, uz uvijek nepovoljne vremenske zbog nesnosnih podgoričkih, pa i nikšićih ljeta, ovog puta i tereni su bili problem, Mornar, Dečić i Budućnost bili su svjetlost na kraju tunela, ili bolje reći bunara našeg klupskog fudbala.

"Ovdje se ipak igra dobar fudbal i ima kvaliteta. Pokazali smo to Budućnost, Mornar i mi. Sada treba raditi na tome, iaoko nije lako. Momci su s trudili iz meča u meč da budu bolji, samo ovo ne smije da bude epizoda, nego da postane standard", kazao je trener Tuzana Milorad Peković.

Imali smo konačno dvocifren broj evropskih utakmica od tri naša tima, dva su igrala po tri runde, došle nadomak velikog plej ofa Lige konferencije koja je idealna za klubove ranga kakvog su naši - ako tretiramo pobjedu Dečića nad Helsinkijem u Nikšiću kao trijumf, skor po pet pobjeda i remija i šest poraza, što i nije loše, a posebno raduje napredak u fizičkoj pripremi igrača - konačno nisu noge teške, jer početak je sezone. Pristup je bio pravi, bez nadobudnosti ili straha, a jedno je zajedničko za sva tri kluba - svi su mogli i zaslužili više, i onda nam jeste teško, ali istovremeno i lijepo jer konačno smo doživjeli nešto lijepo.

Dečić je, čini se, najslabiji bio protiv najgoreg rivala - zamislite kakva bi bila tek slika da je prošao TNS na startu kvalifikacija za Ligu šampiona. Mornar je primorska bajka, kojoj su tužan kraj skrojila dva gola primljena prilikom pakovanja za povratak u hotel u mađarskom gradu Pakš. Budućnost je pokazala da je napredovala, da ima još mladih igrača i da može još bolje. I najljepše od svega - sva tri kluba, svi njihovi predstavnici i treneri, bodrili su jedni druge, iako su ljuti rivali na crnogorskoj sceni.

"Imamo mnogo klinaca koji obećavaju, ovo je za njih bilo vatreno krštenje. I to u Evropi, ali su pokazali da se na njih može ozbiljno računati", istakao je strateg Budućnosti Ivan Brnović.

Bilo bi sjajno da nakon sezone koja je sve odbila od praćenja crnogorskog fudbala dobijemo preokret i tribine stadiona budu pune. Od Bara do Tivta, od Ulcinja do Bijelog Polja, od Tuzi do Nikšića. I da ovaj euro trip motiviše sve da ukupna slika bude ljepša - poput tribine gradskog stadiona u Nikšiću, koja dobija obrise, ili travnjaka kraj bistrice, koji je dokaz da se može. Baš kao što je bilo ovih 16 utakmica Dečića, Mornara i Budućnosti, pobjede nad Dinamo Batumijem, reći ćemo i Helsinkijem, Dinamo Tbilisijem i Radničkim, pa i nad Mališevom.

"Svaki ljubitelj fudbala treba da bude ponosan zbog toga kako smo odigrali ovih šest mečeva u Evropi. Ljetnj bajka se, međutim, završila, okrećemo se domaćem prvenstvu. Moramo da oporavimo ekipu, počnemo da skupljamo bodove i da igramo fudbal kakav smo igrali ovog ljeta", kazao je Zoran Đurašković šef struke Mornara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније