Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ KSCG ]

16. 08. 2024. 16:15 >> 16:14

Kadetkinje poražene od Slovenije na premijeri Evropskog prvenstva

Ženska kadetska košarkaška reprezentacija poražena je od selekcije Slovenije (79:67) na startu Evropskog prvenstva u Miškolcu.

Izabranice Dražena Šekularca tokom tri četvrtine bile su u prednosti, ali su u posljednjoj dionici dozvolili Sloveniji da preuzme vođstvo i dođe do trijumfa na otvaranju šampionata. Naše kadetkinje dobro su ušle u meč – viđena je velika borba, gdje su se timovi često smjenjivali u vođstvo, a poenima Marije Sekulović Crna Gora je imala prednost nakon 10 minuta – 18:16.

U 15.minutu Slovenija je preokrenula (28:22), ali je tada sjajno zaigrala Milena Vujović, koja je do poluvremena vezala sedam poena, a Crna Gora serijom 12:0 stekla +6 (34:28).

Treću dionicu obilježila je Maša Prašlević, koja je ubacila 12 poena i upravo nakon njenog koša naša selekcija stigla je do vođstva 53:52 uoči posljednje dionice, da bi mlada Tivćanka pogodila trojku u 32.minutu za 56:54, a odmah zatim Blanka Jovović donijela je prednost 58:55.

Međutim, tada su počeli problemi u igri, loši procenti šuta, izgubljene lopte, pa je Slovenija serijom 9:0 preokenula, a čini se ključni detalj dogodio se tri minuta prije kraja, kada je Ocvirk pogodila za 72:64...

U našem timu Maša Praščević postigla je 25 poena, (trojke 5/8), Milena Vujović postigla je 18, uz 5 skokova, a dvocifrena je bila još Mila Kovačević- 14, uz 5 asistencija i 4 ukradene lopte.

Crna Gora će sjutra (18h) igrati protiv Finske meč 2.kola grupne faze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније