Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

16. 08. 2024. 16:45 >> 16:44

Američka gimnastičarka: Odluka o oduzimanju bronzane medalje nepravedna

Američka gimnastičarka Džordan Čajls ocijenila je da je odluka da joj se oduzme bronzana medalja na parteru sa Olimpijskih igrara u Parizu nepravedna i rekla da je to za nju veliki udarac.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je poslije presude Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odlučio da oduzme bronzu američkoj gimnastičarki i dodijeli je Rumunki Ani Barbosu. Barbosu bi danas trebalo da dobije medalju na ceremoniji u Bukureštu.

"Nemam riječi. Ova odluka je nepravedna i dolazi kao veliki udarac, ne samo meni, već i svima koji su mi pomogli na mom putovanju. Da situacija bude teža, nepodstaknuti napadi na rasnoj osnovi na društvenim mrežama su pogrešni i izuzetno bolni. Uložila sam srce i dušu u ovaj sport i ponosna sam što predstavljam svoju kulutru i svoju zemlju", navela je Čajls na društvenim mrežama.

Barbosu je 5. avgusta tokom olimpijskog takmičenja na parteru slavila bronzanu medalju, kada su treneri selekcije SAD uložili žalbu na rezultat izvedbe Džordan Čajls. Sudije su preinačile odluku i popravile rezultat Amerikanke za 0,1, što joj je bilo dovoljno da sa petog skoči na treće mjesto umjesto Barbosu.

Rumunija je uložila žalbu, a CAS je prošle subote presudio da je trener Sesil Lendi uložila žalbu van okvira od jednog minuta, prema pravilima koja je propisala Međunarodna gimnastička federacija (FIG). CAS je saopštio da je žalba stigla minut i četiri sekunde nakon što je rezultat objavljen.

FIG je prošle subote vratila prvobitni poredak prema kome je Barbosu treća, njena sunarodnica Sabrina Maneka-Vojnea četvrta, a Čajls peta, a odluku o medalji donio je MOK dan kasnije.

Gimnastički savez SAD saopštio je da će nastaviti napore da Čajls zadrži medalju. Savez osporava tvrdnje Rumunije da je Lendi četiri sekunde zakasnila sa žalbom i naveo je da je to učinila 13 sekundi prije isteka roka.

"Suočena sam sa jednim od najizazovnijih trenutaka u karijeri. Vjerujte mi kada kažem da sam ih imala mnogo. Pristupiću izazovu kao što sam i drugima i učiniću sve da pravda bude zadovoljena. Vjerujem da će na kraju ljudi koji vode ovo, uraditi pravu stvar", navela je 23-godišnja Čajls.

Čajls je u Parizu osvojila zlato u ekipnoj konkurenciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније