Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ KK Podgorica ]

12. 08. 2024. 15:29 >> 15:29

Džek Golke šesto pojačanje Podgorice

Američki košarkaš Džek Golke novi je član Košarkaškog kluba Podgorice.

Riječ je o 24-godišnjem beku (191cm), koji je nastupao za Oklahomu u NBA ljetnjoj ligi. Golke je nastupao za Oukland Golden Grizlise iz Horizon lige, nakon što je prethodno igrao i za Hilsdejl Čardžerse.

Svoju koledž karijeru započeo je upravo na Hilsdejl koledžu, koji je doveo do II Divizije, a kao junior prosječno je bilježio 9,6 poena po meču. Kao senior imao je prosjek 14.2 poena, uz 4.2 skoka i 2.2 asistencije. Nakon sezone prešao je u Oukland, iskoristivši dodatnu sezonu koja je odobrena zbog pandemije Kovid -19.

U prvom kolu NCAA turnira u meču protiv Kentakija Golke je postavio rekord karijere – ubacio je 32 poena, uz 10 trojki. Na taj način eliminisao je prvog favorita, ali i postavio rekord po broju trojki na jednom meču NCAA turnira.

Na 36 utakmica postigao je 472 poena, odnosno imao je 13.1 poen po meču, a postigao 137 trojki, oborio je brojne rekorde, a na kraju bio najbolji trojkaš NCAA.

Golke je šesto pojačanje Podgorice za novu sezonu, a prije njega stigli su Džošua Skot, Mihailo Mušikić, Pavle Đurišić, Balša Živanović i Vasilije Milović.

Podgorica je tako sklopila tim za narednu sezonu, sa nikad mlađim rosterom (prosjek godina 20), tako da će Džošua i Golke biti najstariji igrači u ekipi (25, odnosno 24 godine), Brnović i Đurišić imaju po 24, tu su 20-godišnji Ratknić, Lacmanović i Bošković, Mušikić je 2002.godište, godinu stariji Milović i Živanović, a u timu su četiri juniora (Drašković, Radunović, Radonjić i Bećiragić).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније