Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

17. 06. 2024. 14:15 >> 14:16
Čitaj mi:

NAKON GODINU DANA U SUTJESCI

Đurišić se vratio u Podgoricu

Pavle Đurišić prvo je pojačenje KK Podgorica za narednu sezonu.

Krilni centar, nakon sezone provedene u Sutjesci, vraća se u klub za koji je nastupao u sezoni 2022/2023.

"Drago mi je da sam opet u Podgorici. Prošli put kada sam bio u ovom klubu, imao sam zaista lijepe uslove i maksimalno korektnu saradnju, tako da sada kada se pojavila mogućnost da se vratim, vrlo brzo smo se dogovorili. Podgorica već par sezona ima ozbiljnu ulogu i nadam se da ću dati doprinos da i naredne sezone ostvarimo sve što bude zacrtano. Sigurno da će biti želja da Podgorica opet bude u vrhu domaće lige, kako bi se osiguralo mjesto u ABA 2 ligi, a kad se složi tim onda će se praviti sigurno i plan što se tiče regionalnog takmičenja. U svakom slučaju, siguran sam da sam donio pravu odluku i da je pred nama uspješna sezona", kazao je nakon potpisivanja Đurišić.

Nekadašnji mladi crnogorski reprezentativac Pavle Đurišić (24 godine, 207 cm) košarkom počeo da se bavi u KK Basket kids Montenegro.

Školovanje i košarkaško usavršavanje nastavio je u Italiji, gdje je boravio dvije godine, a onda je uslijedio odlazak u Ameriku, gdje je igrao u NCAA ligi za koledž Ostin, pa povratak u Evropu.

Prije četiri godine je stigao u Belgiju gdje je potpisao prvi profesionalni ugovor za Finiks Brisel. Đurišić je na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu 2019. godine za mladu crnogorsku reprezentaciju prosječno bilježio 10 poena i četiri skoka. Bio je na širem spisku Zvezdana Mitrovića za Mundobasket u Kini.

Za Podgoricu je u ABA 2 ligi odigrao devet utakmica sa prosjekom 7.9 poena i 3.8 skokova, dok je minule sezone za Sutjesku upisao 12 nastupa u regionalnom takmičenju, postigao je 71 poen, uz 24 skoka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније