Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

31. 07. 2024. 12:51 >> 15:08
Čitaj mi:

STIGAO IZ PODGORICE

Filip Anđušić novi centar SC Derbija, pridružuje mu se Grbović

Kada bude dolazio na prvi trening u pripremama za novu sezonu, Filip Anđušić će morati da promijeni automatizam i da umjesto da se stepenicama spusti još jedan sprat ka "Bemax areni" skrene lijevo ka "Morači", jer je postao novi igrač SC Derbija.

Doskorašnji centar Podgorice je potpisao trogodišnji ugovor sa učesnikom ABA lige, u kojoj će debitovati nakon dvije sezone u drugom rangu regionalne košarke.

Anđušić (22 godine, 208 centimetara) je ponikao u Pljevljima, odakle je prešao u beogradsku Vizuru. Za Crvenu zvezdu je potpisao 2019. godine, a kao pozajmljen košarkaš je nastupao za Tamiš i Slodes.

Ljeta 2022. godine je stigao u Podgoricu, a prošle sezone je u domaćem šampionatu upisivao 11,9 poena i sedam skokova, a u ABA 2 ligi 12,5 koševa i 6,6 uhjvaćenih lopti.

Nastupao je za sve mlađe selekcije Crne Gore, a najveći spjeh je ostvario 2022. godine, kada je sa mladom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Podgorici osvojio bronzu, uz prosjek od 11 poena i 8,7 skokova.

U SC Derbiju će mu društvo praviti saigrač iz te bronzane selekcije, Andrija Grbović, koji stiže iz Budućnost Volija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније