Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

17. 08. 2024. 13:32 >> 13:31

POČINJE SERIJA A

Inter želi da odbrani titulu, Milan i Juve glavni izazivači

Utakmice između Đenove i Intera, te Parme i Fiorentine od 18.30 označiće početak nove 123. sezone Serije A. Kao i obično, 20 timova će se takmičiti za šampiona Italije, a titulu brani Inter.

Poslije dominacije Juventusa koja je trajala devet godina, Italija je u posljednje četiri sezone imala tri različita šampiona.

Inter je u dva navrata bio šampion, a Skudeto su u tom periodu osvajali i Napoli i Milan.

"Rosoneri" će uz Juventus biti najveći izazivači "neroazurima".

Što se Intera tiče, doveo je golmana Hosepa Martinesa, došli su i vezista Pjotr Zjelinski i napadač Mehdi Taremi.

Milan se ovog ljeta pojačao sa Alvarom Moratom, Strahinjom Pavlovićem, Emersononom Rojalom i Jusufom Fofanom. Novi je i trener, u pitanju ja Paolo Fonseka.

Juve je uložio oko 100 miliona eura u pojačanja. Angažovali su Daglasa Luisa, te Kefrena Tirana i Artura Mela. Kompletirali su i trnafer našeg Vasilija Adžića, koji će za početak igrati za mladi tim "bjankonera".

Nakon sezone za zaborav, Napoli sa Antonijom Konteom na klupi želi povratak u vrh tabele u kom će se sigurno ponovo naći i Atalanta.

"Boginja" će se gotovo sigurno ponovo boriti za plasman u Ligu šampiona.

Na mjestima koja vode u evropska takmičenja treba očekivati Lacio i Romu, te Fiorentinu.

Bolonja će teško bez Tijaga Mote, koji je otišao u Juventus, ponoviti prošlogodišnje četvrto mjesto. Naročito jer je čeka učešće u Ligi šampiona, a taj klub nije navikao na bitke na dva fronta.

Borba za opstanak bi takođe trebalo da bude interesantna.

Parma se vratila u Seriju A poslije tri godine i cilj je upravo opstanak, dok je Komo stigao u elitni rang poslije 21 godine odsustva. Novajlija je i Venecija nakon dvogodišnjeg boravka u Seriji B.

Crna Gora će imati tri igrača u Seriji A - osim Vaslija Adžića, tu još starosjedilac u Laciju Adam Marušić i Nikola Krstović, koji će igrati drugu sezonu u Lećeu i ujedno u Seriji A.

Raspored prvog kola:

Subota:
Đenova - Inter 18.30
Parma - Fiorentina 18.30
Milan - Torino 20.45
Empoli - Monca 20.45

Nedjelja:
Bolonja - Udineze 18.30
Verona - Napoli 18.30
Kaljari - Roma 20.45
Lacio - Venecija 20.45

Ponedjeljak:
Leće - Atalanta 18.30
Juventus - Komo 20.45

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније