Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

26. 05. 2024. 20:39 >> 20:39

SERIJA A

Atalanta igra za sebe, remi Krstovićevog Lećea na "Maradoni"

Fudbaleri Atalante pokazali su u duelu sa Torinom da ne haju previše za rekordnih šest predstavnika Serije A u Ligi šampiona, kao i da nisu previše slavili trijumf u Ligi Evrope, pošto su danas rutinski savladali Torino sa 3:0.

Ovom pobjedom su preskočili Bolonju na četvrtoj poziciji, i uz sve to imaju da igraju još jednu utakmicu.

Danima se kalkulisalo da li će "Boginja" da "povuče ručnu" pa da namjerno izbalansira i završi peta na tabeli, jer samo po toj matematici i šestoplasirana Roma bi bila u Ligi šampiona, što bi bio rekord jedne lige po broju predstavnika u najelitinijem evropskom takmičenju.

Atalanti sada nije nedostižan ni Juventus na trećoj poziciji, pošto zaostaju dva boda, a igraju utakmicu zaostalog kola sa Frozinoneom.

Prvi gol za tim iz Bergama postigao ga je ironično momak koji je deklarisani navijal Rome, Đanluka Skamaka, koji je nakon pasa DeKetelarea precizno i jako šutirao sa 19 metara i savladao golmana Đemela.

Pri kraju prvog poluvremna, u 43. minutu, ponovo je DeKetelar odigrao ključnu ulogu probojom po desnoj strani, pa pasom pored četiri fudbalera gostiju. Probao je Mario Pašalić, golman Torina odbranio, ali je junak prvog evropskog trofeja Ademola Lukman bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i pogodio je 2:0.

U nastavku gosti iz Torina nisu mogli ozbiljnije da prioprejete, a tačku na utakmicu stavio je Pašalić koji je bio precizan sa bijele tačke i tako svom timu donio pobjedu.

U Napulju, na stadionu "Dijego Armando Maradona", u derbiju južnog dijela Italije Napoli i Leće odigrali su nerješeno bez pogodaka 0:0.

Naš Nikola Krstović bio je u prvoj postavi, igrao je 55 minuta prije nego što je zamijenjen.

Tako se završila sezona prošlogodišnjeg šampion, ispod svakog nivoa, i pored toga što su zadržali okosicu tima, odlazak trenera Lućana Spaletija, pogrešni izbori sa Raul Garsijom i Valterom Mazarijem koštali su Napolitance da na kraju završe kao deseti na tabeli, bez ikakvih evropskih takmičenja naredne sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније