Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.P.

12. 06. 2024. 22:07 >> 22:07
Čitaj mi:

Pola Serije a mijenja stratege

Italijanska trenerska vrteška

Italijanski stručnjaci nisu u modi samo na reprezentativnom nivou - u istom danu nekoliko zvučnih imena predstavljeno je na trenerskim funckijama u klubovima, a svakako da će najviše odjeknuti predstavljanje Đenara Gatuza za šefa stručnog štaba splitskog Hajduka!

Svjetski šampion sa Italijom iz 2006te nakon vrelog Marseja stiže u možda još vreliji Split, makar kada je riječ o ljubavi navijača i njihovom posebnom stilu tokom slavlja i tugovanja.

Nakon azurne obale, na kojoj se zadržao manje od pet mjeseci, Gatuzo će biti najveće ime na splitskoj rivi koji ponovo pokazuju velike ambicije nakon još jedne neuspješne trke sa dominantnim Dinaomom.

Gatuzo je potpisao ugovor do ljeta 2026, vjerovatno sopstvene ambicije prilagodio realnosti, pa ga čeka klub nešto manjeg renomea od Valensije, Napolija ili Milana, ali sigurno veliki i zanimljiv projekat. 

Gatuzov saigrač u azurnom i crno-crvenom dresu, Alesandro Nesta jedan je od trenera sa novim angažmanom u vrtešci koju je izazvao odlazak još jednog nekadašnjeg reprezentativca Itlaije, Tijaga Mote u Juventus.

Trofejni štoper preuzeo je Moncu na dan kada je ozvaničen dolazak Mote u Torino.

Nesta je potpisao ugovor sa Galjanijevim timom na sezonu uz opciju produžetka na još jednu a u ciklusu trenerskih promjena dosadašnji šef struke time iz Brijance, Rafaele Paladino preselio se u Firencu.

Motino mjesto u Bolonji zauzeo je upravo doskora Fiorentinin Vićenco Italijano, a nekadašnji igrač Intera i Đenove, Atletika i Barse, sa starom damom potpisao je trogodišjni ugovor.

Još jedan član čuvene generacije 2006te, kapiten fabio kanavaro, nije ostao u Udinezeu, već će ga naslijediti dosadašnji trener varšavske Legije Kosta Runjaić.

Očekuje se i zvanična potvrda dolaska Paula Fonseke na klupu Milana, kao i dolazak napadača Bolonje Zirkzea a još ranije predstalvjen je Konte na klupi Napolija.

Igor Tudor napustio je Lacio nakon neslaganja sa vlasnikom kluba Klaudijom Lotitom, pa će na njegovo mjesto doći Marko Baroni, trener Verone.

Sve ovo znači da će čak 11 klubova Serija A ući u novu sezonu sa novim trenerom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније