Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

17. 08. 2024. 10:07 >> 10:07
Čitaj mi:

prva runda

Bez iznenađenja u njemačkom kupu, favoriti teško do šesnaestine finala

Fudbaleri minhenskog Bajerna, Sent Paulija, Majnca i Hofenhajma, koji se takmiče u Bundesligi, obezbijedili su plasman u šesnaestinu finala njemačkog kupa i to pobjedama nad niželigaškim ekipama.

Minhenski Bajern savladao je u gostima drugoligaša Ulm 4:0 - dvostruki strijelac bio je Tomas Miler u 12. i 15. minutu, Kingzli Koman je pogodio u 79. minutu meča, a konačan rezultat postavio Hari Kejn u trećem minutu nadoknade.

Sent Pauli je bio bolji u gostima protiv Halešera od 3:2, ekipe koja se takmiči u Regionalnoj ligi - Sjeveroistok (četvrti rang) i to nakon produžetaka.

Domaća ekipa dva puta je vodila na meču, golovima Sirila Akona u 11. minutu i Marija Hauptmana 62. minutu, ali je Sent Pauli dva puta stizao do izjednačenja, prvo preko Johanesa Egštajna u 48. minutu, a potom i Prego Adama Džvigale u četvrtom minutu nadoknade drugog poluvremena.

Konačan rezultat i pobjedu Sent Pauliju donio je takođe Džvigala u produžecima, u 110. minutu meča.

Preko produžetaka su do plasmana dalje došli i fudbaleri Majnca na gostovanju trećeligašu Vehenu - 3:1.

Vodeći gol za domaće postigao je Tarik Gezuširin u 14. minutu, a izjednačenje Majncu donio Dominik Kor u 59. minutu.

Konačnih 3:1 za Majnc postavili su Džonatan Burkart u 113. minutu i Nadim Amiri u prvom minutu nadoknade drugog produžetka.

I Hofenhajm se mučio protiv ekipe iz Regionalne lige - Bajern (četvrti rang), a plasman u narednu rundu protiv Vircburg Kikersa osigurali su tek nakon penala.

U regularnom dijelu meča bilo je 1:1 - Kikersi su poveli u 11. minutu preko Enesa Kuka, a Hofenhajm izjenačio autogolom Ibrahima Faranaka sedam minuta kasnije.

Domaći su poveli i na produžecima preko Morica Hanemana u 100. minutu, a konačnih 2:2 postavio fudbaler Hofenhajma Marij Bilter u 107. minutu.

Na izvođenju penala, Hofenhajm je bio bolji 5:3.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније