Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Mina

17. 08. 2024. 11:25 >> 11:26

na atraktivnoj stazi Rudnica - Dajevića han

Na Memorijalu Nikola Asanović 70 automobilista

Pljevlja spremno dočekuju učesnike Međunarodne brdske auto trke Memorijal "Nikola Asanović", u znak sjećanja na tragično preminulog velikog šampiona, saopštili su organizatori manifestacije.

Trka će biti bodovana za šampionat Centralno-evropske zone (CEZ), koji okuplja sportske vozače iz 14 država centralne Evrope i za prvenstvo Auto i karting saveza Crne Gore.

Domaćini iz pljevaljskog Auto moto sportskog kluba AP Sport najavili su učešće 70 takmičara koji će svoje umijeće za volanom iskazati na atraktivnoj stazi Rudnica- Dajevića han dugačkoj 4.350 metara.

Direktor trke i predsjednik AMSK AP Sport, Miki Plakalo, kazao je da su spremni da ponovo budu uspješni organizatori međunarodnog takmičenja.

"Sve smo uradili da naša staza zadovolji i sve takmičare i delegata FIA, odnosno CEZ-a Italijana Valtera Olivu. Proširili smo parking na startu, na stazi je i 600 metara novog asfalta. Želim da se zahvalim Opštini Pljevlja i Turističkoj organizaciji, našim stalnim pokroviteljima, kao i generalnom sponzoru Rudniku uglja i drugim firmama i ustanovama koje su nam pomogli da sve pripreme oko organizacije blagovremeno završimo", kazao je Plakalo.

Uz 59 crnogorskih automobilista učesvovaće i deset inostranih koji će se boriti za evropske bodove.

Memorijal "Nikola Asanović" je peta trka ovogodišnjeg šampionata Crne Gore nakon Šavnika, Kotora, Kolašina i Njeguša.

Očekuju se novi dueli članova pljevaljskog kluba, koji je dominirao na sve četiri dosadašnje trke i Kotora, koji je u prethodnih 14 sezona bio državni ekipni prvak.

Danas su na programu zvanični treninzi, a sjutrašnja trka koja se sastoji od dvije vožnje biće svečano otvorena u deset sati i 45 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније