Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R. [ OSCG ]

17. 08. 2024. 15:12 >> 15:11

GLEDAJTE NA TVCG2

Odbojkašice sa Letonijom na startu kvalifikacija za EP

Najbolje crnogorske odbojkašice utakmicom protiv Letonije započinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026. godine.

Biće to jedini u borbi za mjesto na šampionatu Starog kontinenta ovog ljeta, pošto je selekcija Bosne i Hercegovine odustala od takmičenja, a u narednom periodu CEV će odlučiti o načinu bodovanja.

Selektor Milorad Krunić očekuje od svog tima da će u gostima Letoniji pokazati svoju igru i ostvariti pozitivan rezultat.

“Razmijenili smo sve video materijale utakmica koje smo igrali, i mi naše i oni nama poslali, mislim da nema puno nepoznanica ni kod jednih ni kod drugih. Ekipe su tu negdje, oni u maloj prednosti što igraju kući, mi možda malo rasterećeniji zato što imamo uzvratnu utakmicu na našem terenu sljedećeg ljeta. Nadamo se da ćemo biti mirni i koncentrisani i da ćemo ono što smo pripremali pokazati na utakmici i izvući pozitivan rezultat”, kazao je selektor Krunić.

Odbojkašice s optimizmom očekuju predstojeći susret i nadaju se da će napraviti važan korak ka Evropskom prvenstvu 2026. godine.

“Gotove su pripreme za ove kvalifikacije, drago mi je što su protekle u najboljem redu. Odigrale smo par prijateljskih utakmica i treninzi su bili na dosta dobrom nivou. Sada nas očekuje prva utakmica kvalifikacija, to je utakmica protiv Letonije koju ćemo igrati kod njih u subotu. Nadam se da će ishod ove uutakmice biti pozitivan za sve nas i da ćemo ove kvalifikacije započeti na najbolji mogući način”, kazala je kapitenka Melisa Cenović.

U konkurenciji za meč sa Letonijom su tehničarke Tijana Tvrdišić, Marija Šušić i Viktoria Đukić, primači servisa i korektori Danijela Džaković, Simona Petranović, Nevena Vukčević, Dijana Vuković i Lara Jovović, srednje blokerke Mina Dragović, Katarina Budrak, Saška Đurović i Lana Rakočević i libera Melisa Cenović i Ksenija Krunić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније