Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

26. 05. 2024. 22:52 >> 22:58
Čitaj mi:

SERIJA A

Spektakl u nadoknadi - Empoli izborio opstanak, Udineze otjerao Frozinone u Seriju B

Embaje Nijang je heroj Empolija, čovjek čije će se ime danima, sedmicama i mjesecima pjevati u Toskani.

Bivši as Milana, Kaena, Rena, Bordoa i Oksera je došao posljednjeg dana januarskog prelaznog roka i golom u 93. minutu donio pobjedu nad Romom (2:1) i opstanak u Seriji A.

Empoliju je bio potreban trijumf nad "vučicom" da opstane, a gosti su bili bez motiva, jer su pobjedom Atalante nad Torinom (3:0) ostali bez šanse da se domognu Lige šampiona.

Domaći su poveli Matea Kanćelijerija u 13. minutu, da bi u nadoknadi 1. poluvremena izjednačio Usem Auar. Završnu riječ je, ipak, imao čovjek koji je u prvoj polusezoni dao osam golova za tursku Adanu, a večeras šestim u dresu "plavih" postao heroj grada.

A za razliku od slavlja u Toskani, u pokrajini Lacio se plakalo. U direktnom obračunu za opstanak, Udineze je savladao Frozinone 1:0 golom Kinana Dejvisa u 76. minutu.

Dejvisu je to bio prvi gol u dresu "zebri", ali vrijedan opstanka u Seriji A. Da je ostalo neriješeno, s obzirom na to kako je završen meč u Toskani, u Udinama bi se sljedeće sezone igrao drugoligaški fudbal.

I pored toga što je gubio, i Frozinone bi opstao u eliti da Empoli nije pobijedio, ali je Nijang mislio drugačije...

Dueli koji ništa nisu odlučivali su završeni remijima: Verona - Inter 2:2 i Lacio - Sasuolo 1:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније