Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V. ]

15. 12. 2021. 06:56 >> 06:57

JANJEVIĆ ZA PORTAL

Veoma je važno kvalitetno raditi sa mladim igračima

Potrebno je u crnogorskom fudbalu posvetiti više pažnje mladim igračima, koji će sjutra biti nosioci igre naše reprezentacije. Veliki broj igrača nestaje nakon izlaska iz omladinskog pogona jer ne dobiju adekvatnu priliku u seniorskom fudbalu, kazao je za Portal RTCG mladi crnogorski fudbalski stručnjak Marko Janjević. On sa Srđanom Radonjićem pokušava da napravi dobar rezultat u klubu NK Novigrad, u Hrvatskoj. 

 

  • Jedan si od talentovanijih mladih fudbalskih stručnjaka u Crnoj Gori. Da li crnogorski fudbal ima perspektivu?

Svakako da ima, četiri godine sam radio u omladinskom fudbalu Crne Gore i kroz sve te godine sam vidio veliki broj talentovanih igraca koji ce u bliskoj budućnosti, kroz kvalitetan rad, imati zavidne karijere.

  • Kako si se snašao u Hrvatskoj, koliko je drugačije od Crne Gore?

Posljednjih pola godine sam Novigradu koji se nalazi na Istri. Grad ima pet hiljada stanovnika, izuzetno mirno i atraktivno turističko mjesto. Tu Srđan Radonjić i ja pokušavamo da napravimo dobar rezultat u klubu koji se takmiči u trećoj Hrvatskoj nogometnoj ligi.

  • Kvalitet fudbala u Hrvatskoj, u odnosu na kvalitet fudbala u našoj ligi?

Sigurno da ima razlika u odnosu na našu ligu. Uslovi za rad, kvalitet igrača i takmičenja su na izuzetno visokom nivou tako da nisu slučajni uspjesi i dobri rezultati njihove reprezentacije.
Ono što karakteriše hrvatsku ligu jeste veliki broj mladih igrača kojima se posvećuje velika pažnja i koji većinom igraju drugu i treću HNL, gdje stasavaju u igrače i izlaze na tržiste lige petice.

  • Šta najviše nedostaje crnogorskom fudbalu?

Sigurno da treba posvetiti vise pažnje mladim igračima, koji će sjutra biti nosioci igre naše reprezentacije. Veliki broj igrača nestaje nakon izlaska iz omladinskog pogona, jer ne dobiju adekvatnu priliku u seniorskom fudbalu. Mladi igrači treba da traže priliku kroz drugu crnogorsku ligu i da kroz nju stiču seniorski staž koji im je veoma bitan u tim godinama. 

  • Kakve su ambicije kluba NK Novigrad, može li se do prvoligaškog fudbala

U NK Novigrad sam došao kao pomoćni trener Srđanu Radonjiću sa kojim sarađujem tri godine, kroz omladinske selekcije FK Budućnost, gdje smo postigli zavidne rezultate. Došli smo na poziv Branislava Ivaniševića, koji nam je predstavio viziju, ambicije, zamisli i planove koje ima sa saradnicima koji ulažu u Istru i koji su preuzeli klub. Na kraju polusezone smo sa utakmicom manje na četvrtoj poziciji. Pobjedom u zaostaloj utakmici bićemo u 3 boda sa 3 ekipe i na korak do pozicije koja nas vodi u baraž za drugu ligu.

Ali svakako da nismo pod pritiskom i moranjem, već klub ima cilj da afirmiše mlade igrače, uz par iskusnih igrača, uz koje će se razvijati. Ono što je bilo karakteristično za ovu polusezonu jeste da je od 18 igrača 11 bilo bonus ispod 21 godine.

  • Kakvi su planovi za budućnost?

Trenutno nas planovi vezuju za NK Novigrad i ciljeve koji su postavljeni ispred nas, a to je afirmacija mladih igrača. Nigdje nije lako napraviti uspjeh. Svakako da težimo ka većem rangu, a nadam se da ovo može biti dobra odskočna daska. Vjerujem da ćemo Srđan i ja uspješno odgovoriti ciljevima koji su postavljeni pred nama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније