Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V. ]

05. 10. 2022. 20:34   >>  20:34

FUDBALSKA CG

"Samo laici ne vide lošu situaciju u našem fudbalu"

Odgovornost za loše stanje u crnogorskom fudbalu snosi Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) a njihova taktika je ćutanje, zatišje posle brojnih neuspjeha, da prođe nekoliko dana i tako idemo dalje, bez objašnjenja, reakcije i analiza, poručili su iz NVO Fudbalska Crna Gora. Kako su naveli u saopštenju, FSCG se ponaša kao da je sve u najboljem redu, a samo laici ne vide lošu situaciju, počev od A selekcije gdje su na vidjelo izašli problemi u vezi izbora igrača, sastava ekipe, prikazane nediscipline igrača i članova stručnog štaba.  

"Uz udaljavanja igrača iz selekcije, a sve na kraju rezultira nerealnim procjenama i ambicijama bez pravog plana, što sve ukupno šalje negativnu sliku o nama na evropskoj fudbalskoj sceni. Izgradnja stadiona, tribina, terena i drugih infrastrukturnih objekata sa čime se toliko hvali rukovodstvo FSCG traje po nekoliko godina, rokovi se stalno produžavaju, a sve se obavlja bez tendera što dodatno unosi sumnju u ispravnost. Primjeri su stadioni na Cetinju, u Nikšiću, Podgorici...Kako to država dozvoljava sportskim institucijama", kazali su u NVO Fudbalska Crna Gora. 

Saopštenje potpisuju Rajo Vujadinović, Brajan Nenezić i Vjekoslav Dukić. 

"Potrebna je hitna izmjena zakonske regulative. U pitanju su milionski iznosi, a praksa se nastavlja i dalje uz odluke i potpisivanje ugovora od nelegalnog predsjednika i rukovodstva, nepriznatog od nadležnog ministarstva. Onda se i postavljaju pitanja ko sve izvodi radove, ko kontroliše te radove, kako Studio K dobija na konkursu 500.000 eura za tribinu koja je u planu već toliko godina, a postoji firma koja je već uručila studiju besplatno", naveli su iz NVO Fudbalska Crna Gora. 

Kako su naglasili, sve ovo nabrojano je posao za tužilaštvo i policiju, uz već podnijete prekršajne i krivične prijave.

"A rezultati selekcija, najboljih klubova u evropskim takmičenjima, organizacija rada i razvoj za djecu i mlade je posebna priča. Postavlja se pitanje, dokle ovako? Ima li odgovornosti, niko iz nelegitimnog rukovodstva FSCG se ne oglašava, a već godinu i tri mjeseca rukovode institucijom bez legitimiteta, bez upisa u registar sportskih organizacija, a time i validnog rješenja o radu. Međutim, za rješenja ne treba ići daleko, imamo pozitivnih primjera u najbližem okruženju, poput saveza i selekcija Hrvatske, Srbije i BiH", navodi se u saopštenju.

Oni su izrazili očekivanje da će ubuduće da se vrednuju samo kvalitet i rezultati rada, a sve za razvoj i napredak kvaliteta fudbala na svim nivoima za šta će biti potrebno dosta vremena.

"S obzirom na trenutnu poziciju crnogorskog fudbala na UEFA rang listi gdje nas je dovela sadašnja rukovodeća garnitura svojim znanjem i radom", poručili su iz NVO Fudbalska Crna Gora. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније