Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N. N.

25. 06. 2024. 09:58 >> 09:58
Čitaj mi:

SUDBINA SE PONOVILA

Šenturk 2008, Zakanji 2024.

Golom Matije Zakanjija u 98. minutu, Italija je obezbijedila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva i praktično otpisala jednog od favorita iz sjenke, Hrvatsku.

Osvajač bronzane medalje sa Mundijala u Kataru je imao sve u svojim rukama, ali je dozvolio da Rikardo Kalafjori "promiješa" odbranu i nađe igrača Lacija, koji je odličnim pogotkom donio remi "azurima".

"Vatreni" su drugi put na ovom šampionatu ostali bez dva boda duboko u nadoknadi i sa samo dva im je potrebno čudo da se domognu osmine finala.

Tim Zlatka Dalića bi već večeras, nakon raspleta u grupi C, mogao da pakuje kofere, jer su mu potrebni poraz Srbije od Danske i da Slovenija izgubi makar tri razlike od Engleske.

Ako se to dogodi, sjutra bi Češka i Gruzija morale da izgube od Turske, odnosno Portugala.

Gol Zakanjija je podsjetio navijače Hrvatske na još jedan srceparajući gol u nadoknadi, protiv Turske u četvrtfinalu Eura 2008.

Tim Slavena Bilića je poveo protiv Turske u 119. minutu golom Ivana Klasnića na asistenciju tada 22-godišnjeg Luke Modrića, ali je Semih Šenturk u 122. izjednačio.

Otišlo se u penale, u kojima su Modrić i Ivan Rakitić šutirali pored gola, a Redžber Ruštu odbranio šut Mladena Petrića i poveo svoj tim na megdan Njemcima.

I Turcima se desila slična sudbina, jer im je u polufinalu Filip Lam dao gol za 3:2 u 90. minutu...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније