Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

M.L.B./Beta

27. 07. 2024. 08:48 >> 08:48

zbog napada na mrežu

U Francuskoj i jutros problemi u željezničkom saobraćaju

Saobraćaj određenih vozova u Francuskoj i jutros je poremećen, dan poslije "masovnog i dobro pripremljenog" napada na mrežu brzih vozova (TGV), izvršenog nekoliko sati prije ceremonije otvaranja Olimpijskih igara (OI) u Parizu.

Situacija se popravlja, ali će željeznički saobraćaj i danas biti poremećen, sa kašnjenjem vozova od najmanje jedan sat.

Francuska železnica SNCF sinoć je saopštila da će prevoz za olimpijske sportiste i njihovo osoblje biti obezbijeđen.

Nekoliko požara izbilo je u noći između četvrtka i petka na mreži TGV-a. Neki kablovi su presječeni i zapaljeni, a takođe su zapaljene signalne kutije. Ta oprema duž specijalne pruge za takvu vrstu vozova pruža bezbjednosne informacije vozačima.

SNCF je taj napad označio kao sabotažu, dok je parisko tužilaštvo otvorilo istragu.

Napad se dogodio nekoliko sati prije ceremonije otvaranja OI, u trenutku kada su mnogi putnici planirali da putuju u Pariz.

Za vikend će oko 800.000 putnika biti pogođeno poremećenim željezničkim saobraćajem koje je omiljeno i najpraktičnije prevozno sredstvo Francuza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније