Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B92 ]

24. 07. 2024. 08:31 >> 08:31
Čitaj mi:

OPTUŽBE

Makron odbija da prizna rezultate izbora

Žan Lik Melanšon, lider ljevičarske stranke Nepokorena Francuska (LFI), optužio je francuskog predsednika Emanuela Makrona da odbija da prizna rezultate izbora.

On je optužbe iznio nakon što je Makron izjavio danas da će novog predsjednika vlade Francuske imenovati nakon završetka Olimpijskih igara u Parizu.

"Predsednik odbija da prizna rezultate izbora i želi da nas nasilno natjera da prihvatimo njegov novi Republikanski front i da odustanemo od našeg programa kako bismo sklopili savez sa njim. To nije opcija. Poštujte glasove Francuza. Makron mora da se podredi ili da podnese ostavku", objavio je na svom X nalogu Melanšon.

Makron je priznao da je njegova partija doživjela poraz na izborima početkom mjeseca i odbio je da komentariše da li će novi premijer biti neko iz pobjedničke ljevičarske koalicije, prenio je ranije Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније