Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

19. 07. 2024. 07:33 >> 07:33
Čitaj mi:

IZABRANA JUČE

Makronista Jael Bron-Pive ponovo predsjednica parlamenta Francuske

Makronista Jael Bron-Pive ponovo je izabrana za predsjednicu francuskog parlamenta, iako je najviše glasova na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima osvojila ljevičarska koalicija Novi narodni front.

Tabor francuskog predsjednika Emanuela Makronai zgubio je većinu u parlamentu poslije iznenadne odluke o raspuštanju tog tela uoči Olimpijskih igara, poslije čega su uslijedili parlamentarni izbori koji su podijelili donji dom parlamenta na tri bloka, daleko od apsolutne većine.

Odlazećoj predsjednici su bila potrebna tri kruga da ponovo bude izabrana, zahvaljujući savezu između poslanika desnog centra koji su naklonjeni predsjedniku Makronu i onih iz konzervativne desnice.

Poslije gotovo šest sati neizvjesnosti, Jael Bron-Pive je dobila 220 glasova. Njen protivnik komunista Andre Šasenj (Chassaigne), kandidat Novog narodnog fronta je dobio 207 glasova. Predstavnik ekstremne desnice Sebastijen Šeni (Sebastien Chenu) je dobio 141 glas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније