Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

N. N.

27. 07. 2024. 12:53 >> 12:58

"BUMERSI" NADMOĆNI

Australija otvorila "grupu smrti" trijumfom nad Španijom

Australija je prije tri godine u Tokiju konačno razbila prokletstvo i poslije četiri 4. mjesta i još šest poraza u četvrtfinalima konačno osvojila olimpijsku medalju u muškoj košarci - bronzu. Peti Mils i drugovi su u Pariz došli sa jasno izraženom željom da naprave makar još korak više, a da te ambicije imaju pokriće pokazali su rutinskom pobjedom nad Španijom (92:80) na startu "grupe smrti" - A.

"Bumersi" su vodili od starta, trojkom Džoša Gidija već u 7. minutu stekli dvocifrenu prednost (26:14), a u finišu 1. četvrtine su imali i pčlus 14 (31:17).

"Crvena furija" se nije predavala, trojkom Santija Aldame je čak i preokrenula nakon 24 minuta igre (56:54), ali se činilo da je sve gotovo kada su momci u žutim dresovima na startuu posljednje dionice stigli do 71:60.

Serhio Ljulj je vezao osam poena (polaganje lijevom rukom i dvije trojke), smanjio na 73:68 u 33. minutu, potom je i Aldama pogodio iza linije 6,75 za 75:71, ali je to bilo sve.

Mils i Džek Mekvej su dali trojke, a bivši centar Partizana Džok Lendejl i Džoš Gidi pogađali za dva, pa je na malo više od tri minuta do kraja bilo nedostižnih 84:71.

Gidi je bio igrač meča sa 17 poena i po osam skokova i asistencija, Lendejl je bio najefikasniji sa 20 koševa, Mils je dao 19, a Mekvej i Dajson Denijels po 13.

Aldama je predvodio tim Serđa Skariola sa 27 poena, a dvocifreni su bili još i Ljulj (17) i Vili Ernangomes (14).

Iako je izgubio, Rudi Fernandes je ispisao istoriju, jer je postao prvi igrač u istoriji košarke sa šest nastupa na olimpijskim igrama.

Po pet imaju njegovi zemljak Huan Karlos Navaro, Teofilo Krus iz Portorika, Australijanci Endrju Gejz, Džo Ingls i Mils, legendarni Brazilac Oskar Šmit i Argentinac Luis Skola.

Fernandesov rekord će izjednačoiti slavna američka košarkašica Dijana Taurasi u ponedjeljak, kada zaigra protiv Japana.

Španci su sada u jako teškoj situaciji, jer igraju i sa Kanadom i Grčkom, a pitanje je da li će im jedna pobjeda biti dovoljna da izbjegnu status najgore od trećeplasiranih selekcija iz tri grupe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније