Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

*Live blog*

N.R.

09. 08. 2024. 23:15 >> 23:22
1
Čitaj mi:

LIVE BLOG

Dan 14: Olimpijski rekord Paulino, Helif osvojila zlato

Na Portalu RTCG pratite live blog 14. dana Olimpijskih igara u Parizu.

LIVE BLOG

23:19

U finalu oba košarkaška turnira sudariće se SAD i Francuska. U ženskoj konkurenciji su se Amerikankama večeras pridružile domaće, koje su nakon produžetaka savladale aktuelnog prvaka Evrope Belgiju 81:75.

Francuska je u posljednjem minutu regularnog toka vodila 66:60, ali je dozvolila Belgiji da trojkom sjajne Eme Meseman izbori produžetak.

Gabi Vilijams sa 18 i Valerijan Ajaji sa 17 poena su bile najbolje u pobjedničkom timu, na drugoj strani je Meseman upisala 19 koševa, 14 skokova i šest asistencija.

Опширније

23:12

Imane Helif je olimpijska šampionka. Alžirka koja je prošle godine suspendovana sa Svjetskog prvenstva u boksu zbog viška muških hormona je dobila dozvolu MOK-a da nastupi, ta odluka je izazvala mnogo kontroverzi, a Helif je na putu do zlata "pomela" konkurenciju. Na kraju je oduvala i svjetsku šampionku Liju Jang 5:0.

Foto: Guliver/AP Photo/John Locher

Опширније

22:31

Atletičar iz Španije Alehandro Dias Fortun okitio se zlatom u troskoku na Igrama u Parizu. Rođeni Kubanac je do zlata stigao skokom od 17,86 metara.

Srebrna medalja je pripala Pedru Pićardu, još jednom Kubancu, koji nastupa pod zastavom Portugala.

On je do srebra stigao skokom od 17,84 metra. I bronzu je osvojio Kubanac koji ne nastupa za svoju zemlju, Endi Dias Ernandes je doneo bronzu Italiji skokom od 17,64 metra. 

Опширније

22:28

Srpska reprezentativka u tekvondu Aleksandra Perišić osvojila je srebro u kategoriji do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u finalu poražena od Mađarice Vivijane Marton sa 2:0.

Mađarica je prvu rundu dobila sa 7:1, a drugu sa 4:2.

Perišić je do finala stigla savladavši u prvom kolu, Uzbekistanku Ozodu Sobirjonovu, u drugom Sasikaran Tongčan sa Tajvana, a u polufinalu Kineskinju Đije Song.

Foto: Guliver/AP Photo/Andrew Medichini

Опширније

22:23

Američki atletičar Raj Bendžamin osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara s preponama na Olimpijskim igrama u Parizu.

On je do zlata stigao rezultatom 46,46 sekundi.

Srebrnu medalju je osvojio Norvežanin Karsten Varholm vremenom 47,06 sekundi, a bronzu Brazilac Alison Dos Santos rezultatom 47,26 sekundi.

Опширније

21:39

Belgijanka Nafisatu Tijam osvojila je zlatnu medalju u sedmoboju, dok je Njemica Jemisi Ogunleje trijumfovala u bacanju kugle na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tijam je, nakon sedam atletskih disciplina, sakupila 6.880 bodova i postala prva višebojka u istoriji sa tri olimpijska zlata u sedmoboju.

Kao drugoplasirana završila je Britanka Katarina Džonson Tompson sa 36 bodova manje.

Pobjedničko postolje kompletirala je Belgijanka Nur Vids sa 6.707 bodova.

U bacanju kugle, Ogunleje je do zlatnog odličja došla hicem u posljednjoj seriji.

Slavila je sa rezultatom 20 metara i na čelnoj poziciji zamijenila je Medison Li Viši.

Novozelanđanka je imala hitac od 19,86 metara.

Kineskinja Song Đajuen osvojila je bronzano odličje hicem iz četvrte serije - 19,32 metra.

Опширније

21:20

Опширније

20:53

Fudbaleri Španije osvojili su zlatnu olimpijsku medalju.

Poslije velike drame i dva produžetka pobijedili su domaćina, tim Francuske sa 5:3 (3:3, 3:1).

Nepunih mjesec dana po završetku Eura, gdje su takođe trijumfovali, Španci su stigli i do olimpijskog zlata, drugi put u istoriji.

Foto: Guliver/AP Photo/Vadim Ghirda

Опширније

20:48

Vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Mađarsku 9:8 i plasirali se u finale Olimpijskih igara - za zlato u Parizu će se boriti sa Srbijom koja je bila bolja od SAD.

Опширније

20:34

Опширније

20:30

Dominikanska atletičarka Marilejdi Paulino osvojila je zlatno odličje u trci na 400 metara na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ona je do zlata stigla rezultatom 48,17 sekundi, što je ujedno i novi olimpijski rekord i to poslije 28 godina.

Srebrnu medalju je osvojila Eid Salva Naser iz Bahreina vremenom 48,53 sekunde, a bronzu Poljakinja Natalija Kačmarek rezultatom 48,98 sekundi.

Foto: Guliver/AP Photo/Ashley Landis

Опширније

20:27

Muška štafeta Kanade osvojila je zlatnu medalju u trci na 4x100 metara.

Štafeta Kanade, za koju su trčali Aron Braun, Džeromi Blejk, Brendon Rodni i Andre De Gras, do zlata je stigla rezultatom 37,50 sekundi.

Srebro je osvojila štafeta Južne Afrike vremenom 37,57 sekundi, a bronzu štafeta Velike Britanije rezultatom 37,61 sekunda.

Štafeta SAD nije u plasmanu, pošto je diskvalifikovana zbog prestupa prilikom prve izmjene.

Nakon greške u izmjeni, štafeta SAD je prije diskvalifikacije, trku završila na sedmom mjestu.

Foto: Guliver/AP Photo/Bernat Armangue

Опширније

20:10

Ženska štafeta SAD osvojila je zlatnu medalju u trci na 4x100 metara na Olimpijskim igrama u Parizu.

Štafeta SAD, u sastavu Melisa Džeferson, Tvaniša Teri, Gabrijel Tomas i Šakari Ričardson, do zlata je stiga rezultatom 41,78 sekundi.

Srebrnu medalju je osvojila štafeta Velike Britanije sa 0,07 sekundi zaostatka, a bronzu štafeta Njemačke vremenom 41,97 sekundi.

Foto: Guliver/AP Photo/Petr David Josek

Опширније

19:31

Ženska košarkaška reprezentacija SAD plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu -  u polufinalu pobjeda protiv Australije 85:64 (20:16, 25:11, 21:13, 19:24).

SAD su do pobjede predvodile Brijan Stjuart sa 16 i Džeki Jang sa 14 poena.

Najefikasnije kod Australije bile su Isobel Borlejs sa 11 i Marian Tolo i Tes Medžen sa po 10 poena.

SAD će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Belgija-Francuska.

Опширније

18:18

Опширније

18:15

Selekcija SAD osvojila je bronzu u muškoj odbojci.

Savladali su Italiju 3:0 u setovima (25:23, 30:28, 26:24).

Ovo je ukupno šesta medalja za Amerikance u istoriji, treća bronzana, imaju i tri zlata.

Za zlatnu medalju sjutra u 13 sati igraće Francuska i Poljska.

Опширније

18:08

Rukometna reprezentacija Njemačke napravila je nevjerovatan uspjeh i plasirala se u finale na Olimpijskim igrama u Parizu i to nakon 20 godina - u polufinalu pobjeda protiv Španije 25:24. U drugom polufinalu sataće se Danska i Slovenija.

Foto: Guliver/AP Photo/Brian Inganga

Опширније

17:58

Bugarin Karlos Nasar je olimpijski šampion. U kategoriji do 89 kg u takmičenju u dizanju tegova na Olimpijskom turniru u Parizu 2024. je osvojio zlatnu medalju i postigao dva svjetska rekorda.

Dvadesetogodišnji dizač tegova "sakupio" je čak 404 kilograma, čime je dosadašnje najbolje dostignuće na planeti popravio za cijelih osam.

Nasar je napravio tri čista pokušaja i podigao 180 kilograma, a u potisku je poslije samo dva podigao 224 kg i popravio sopstveni dosadašnji rekord.

Drugi je završio Kolumbijac Džejson Lopez sa 14 kilograma manje - 390, a treći Antonino Picolato iz Italije sa 20 manje - 384.

Опширније

17:42

Ženska fudbalska reprezentacija Njemačke osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u duelu za treće mesto pobijedila Španiju sa 1:0. Gol odluke postigla je Đulija Gvin u 64. minutu iz penala.

Španija je imala veliku priliku za izjednačenje u osmom minutu sudijske nadoknade vremena, ali Aleksia Puteljas nije uspjela da realizuje jedanaesterac.

Ovo je četvrta bronzana medalja Njemačke u ženskom fudbalu na Olimpijskim igrama.

Опширније

15:10

Vaterpolisti Srbije vode 6:4 na poluvremenu prvog polufinala protiv SAD.

Većim dijelom "delfini" su kontrolisali dešavanja u bazenu, u tri navrata su imali po dva gola prednosti.

Опширније

14:16

Vaterpolisti Italije i članovi tamošnje reprezentacije su našli način da skrenu pažnju sportske javnosti na nepravdu koju su, doživjeli tokom četvrtfinalnog duela sa Mađarskom, zbog čega su eliminisani iz borbe za medalje.

Prilikom intoniranja himne Italijani su okrenuli leđa bazenu i gledali su u publiku, umjesto na drugu stranu.

Kad je meč počeo, upravo je Kondemi stigao prvi do lopte, uzeo je i sa njom napustio bazen. Potom je skinuo kapicu, što je publika burno pozdravila.

Uslijedio je bojkot meča, koji je simbolično, trajao četiri minuta, pošto baš toliko traje brutaliti.

U duelu sa Španijom tokom ta četiri minuta uopšte nisu napadali, samo su dobacivali loptu jedni drugima.

Na kraju, ukoliko je rezultat uopšte bitan, slavila je "furija" 11:9.

Podsjetimo, "azuri" su uložili žalbu i tražili da se ponovi meč, zbog brutalitija Frančesku Kondemiju.

Čak je i Svjetska federacija vodenih sportova priznala da su rumunski i crnogorski sudija pogriješili.

Опширније

12:55

Javnost će moći da proslavi francuske sportiste 14. septembra na Jelisejskim poljima, na kraju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu, saopštio je danas francuski predsjednik Emanuel Makron na platformi Iks (X).

"14. septembar 2024. Avenija Jelisejskih polja - Sastanak da proslavimo naše sportiste", napisao je Makron.

"Ta olimpijska parada ujedinjenog francuskog tima, u pratnji onih koji su doprinijeli uspjehu Igara omogućiće svim Francuzima iz šireg područja Pariza i unutrašnjosti da dođu i uživaju u izuzetnom trenutku zajedništva sa našim sportistima", saopštila je Jelisejska palata.

Ta odluka donijeta je u dogovoru sa francuskim olimpijskim i paraolimpijskim komitetom i pariskim gradskim vlastima, dodalo je predsjedništvo Francusko, precizirajući da sportisti tada biti primljeni u Jelisejskoj palati.

Опширније

11:33

Mađarski plivač Krištof Rašovski osvojio je danas zlatnu medalju u maratonu na 10 kilometara na otvorenim vodama na Seni, na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rašovski je pobijedio rezultatom sat, 50 minuta, 52,7 sekundi. On je sprintom u neizvjesnoj završnici pobijedio njemačkog plivača Olivera Klementa, koji je osvojio srebro rezultatom 1:50,54,8.

Bronzanu medalju osvojio je mađarski plivač David Betlehem sa 1:51,09. On je prije trke izrazio strogo protivljenje jer se takmičenja održavaju u Seni, čiji kvalitet vode ne zadovoljava zdravstvene standarde.

Rošovski sada ima dvije olimpijske medalje u toj disciplini, pošto je prije tri godine u Tokiju osvojio srebro.

Опширније

10:59

U polufinalnoj trci na 5.000 metara na Olimpijskim igrama u Parizu, u muškoj konkurenciji, neoprezni snimatelj se ispriječio takmičarima, koji s morali da ga zaobilaze i na taj način izgube više ili maje vremena.

"To je amaterski. Ovo se ne bi smjelo događati na Olimpijskim igrama! Bio sam dovoljno daleko da vidim što se događa. Imao je stvarno veliku kameru. Brzo je to shvatio, ali šteta je učinjena. Nekima je trka bila uništena", kazao je Jakob Ingebrigtsen, bez obzira što on sam nije bio dio bizarnog incidenta.

Опширније

09:53

Zdravstvena komisija na Olimpijskim igrama dozvolila je Amerikancu Noi Lajlsu da trči finalnu trku na 200 metara, iako se znalo da je bio pozitivan na koronavirus, prenose američki mediji.

Imao je masku na licu sve dok trka nije počela.

Svjetski i olimpijski šampion na 100 metara nije se pojavio juče u prijepodnevnim časovima u štafeti SAD na 4x100 metara.

Опширније

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније