Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

N. N.

10. 08. 2024. 16:28 >> 16:30
Čitaj mi:

rukomet

Dinastija opet na tronu: Norveška osvojila prvo olimpijsko zlato od Londona

Prije osam mjeseci, u finalu Svjetskog prvenstva u danskom Herningu, Francuska je savladala Norvešku i skinula joj krunu. Osveta je bila surova - Skandinavke su u finalu Olimpijskih igara savladale domaće, koje su branile titulu iz Tokija, i to sa veoma ubjedljivih 29:21.

Tim Olivijea Krumbolca je odlično počeo meč, poveo 3:0, ali je do velikog odmora gledana rezultatska klackalica i česte smjene u vođstvu.

Norveška je na veliki odmor otišla sa plus dva (15:13), ali je u nastavku dominirala i sve riješila 10 minuta orije kraja, kada je povela 24:17.

Ovo je savršen kraj karijere za jednog od najboljih srednjih bekova u istoriji rukometa, Stine Oftedal. Djevojka kojoj je ovo 14. medalja sa velikih takmičenja je do danas osvojila pet evropskih i tri svjetska zlata, ali ne i olimpijsko, jer je preskočila Igre u Londonu, kada je tim Torira Hergeirsona uz pomoć sudija savladao Crnu Goru (26:23).

Sada nije bilo takvih događanja, pobjeda Norveške je čista kao suza, a 32-godišnjakinja iz Osla joj je doprinijela sa četiri gola.

Najefikasnija je bila Heni Rajstad sa osam pogodaka, osam puta se upisala i Kari Bratset-Dale, a odlična je i bila 44-godišnja legenda, Katrine Lunde. Ne samo zbog 12 odbrana, već zbog sjajnog postavljanja, kojim je tjerala Francuskinje da traže ćoškove, pa su često gađale ili u okvir ili pored gola...

U domaćem timu najefikasnije su bile Orlan Kanor sa pet i Tamara Horaček sa četiri gola.

Od rukometa se danas oprostio i Olivije Krumbolc, koji je od rukometne reprezentacije Francuske i napravio velikana.

Bronza je pripala Danskoj, koja je savladala Švedsku 30:25.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније