Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

10. 08. 2024. 12:47 >> 12:52
1
Čitaj mi:

OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAČA RTCG-A

Srbiji bronza: Inspiracija Jokića i Bogdanovića u reprizi finala SP

Košarkaši Srbije osvojili su bronzanu medalju, nakon što su jutros slavili u duelu sa Njemačkom 93:83

Repriza finala Mundobasketa, i duel ekipa kojima je tako malo falilo da uđu u finale.

Osjećaj razočarenja je vjerovatno bio veći kod Srbije budući da su 39 minuta "imali na konopcima" jednu od najjačih košarkaških ekipa svih vremena, ekipu SAD-a, ali na samom kraju su posustali da ispišu košarkaško čudo za sva vremena.

Međutim momci Svetislava Pešića su pronašli snagu i način da pokažu kvalitet i na kraju donesu medalju za Srbioju.

Odlično otvaraju utakmice za "orlove" - Bogdanović pogađa trojku, Jokić dva puta završava u reketu, serija 9:3 na samom startu.

Njemce su držali Fojtman i Obst sa trojkama u rezultatskom priključku sredinom prve četvrtine.

Dobar ulazak u utakmicu Jokića, Petruševa, ali i Micića koji je vezao pet poena, prvo iz lijepe solo akcije, a onda i pogođena trojka.

Poslije prvih deset minuta čak 30 poena Srbije, čime su anulirali dobar šut Njemaca van linije 6,75 (5/11 u ovom periodu za tri poena).

Plej Šarlota je nastavio sa dobrom igrom i na početku druge dionice, dok je Jokič već tada imao šest asistencija i prednost je otišla na +10.

Njemci su plaćali i ceh lošem ulasku u meč braće Vagner, Franc je bio u tim trenucima na 1/4 dok je Mo šutirao 1/5.

Koliko je Franc, momak koji je skoro potpisao ugovor vrijedan 224 miliona dolara bio van ritma najbolje oslikava situacija u kojoj je potpuno sam pod obručom promašio čist zicer. pa onda opet iz popravnog, da bi i treći pokušaj, ovoga puta za tri poena se jednostavno odbio od obruča.

Srbija je imala poteškoća takođe u realizaciji, ali su imali preko puta sebe ekupu koja je forsirala šut za tri poena, čak 20 pokušaja u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu proradio je Avramović, kojeg Pešić ovoga puta nije zaboravio na klupi. Novi igrač moskovskog CSKA je u kratkom periodu povezao pet poena, da bi trojkom Dobrića prednost iznosila +19.

Njemački odgovor us.ijedio je serijom 6:0, sa dvije trojke Bonge pa Vagnera, ali je istu prekinuo Micić svojom trojkom.

Posljednja dionica, Srboija je gledala da privede utkakmicu kraju, i kad god bi Njemačla zaprijetila, Bogdanović bi odgovorio trojkom.

Bek Atlante tri puta pogađa sa distance u ovoj dionicim, gdje je na pet minuta do kraja Srbija imala 15 poena viška i pobjednik je riješen. 

Nikola Jokić je na kraju turnira konačno došao do tripl dabl učinka sa 19 poena, 12 skokova i 11 asistencija, 19 poena je ubacio i Micić, Bogdanović je dao 16.

Kod Njemaca braća Vagner na kraju sa najviše poena, s tim da je Franc ubacio 18 uz lošu selekciju šuta (5/14), dok je Mo dao 16 poena. Denis Šruded je dao 13, iz dobre procente za tri (3/6) ali loše za dva poena (samo 1/5).

 Večeras od 21 čas na programu je finale koje igraju SAD i domaćin Francuska, uz direktan prenos na Javnom servisu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније