Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

S.V.

10. 08. 2024. 17:53 >> 17:53

LEGENDA SVJETSKE ODBOJKE

Đani za RTCG: Emocije su nevjerovatne, čekao sam 35 godina na zlato

Muška odbojkaška reprezentacija Francuske osvojila je danas zlatnu medalju, pošto je u finalu pobijedila Poljsku sa 3:0. Selektor domaće selekcije, legendarni Andrea Đani, kazao je našoj ekipi da je presrećan, jer je poslije 35 godina što igračke, što trenerske karijere, konačno stigao do zlata na Olimpijskim igrama.

"Emocije su nevjerovatne, čekao sam 35 godina zlato na Olimpijskim igrama. Ovu sezonu smo isplanirali savršeno, morali smo da promijenimo tehnički način na koji igramo, da bi bili konkurentni na najvećem nivou. U polufinalu i finalu smo dobili ekipe, koje su osvojile sve. To smo sve uradili kroz igru, tako da sam jako zadovoljan", kazao je Đani.

Francuska je ove sezone osvojila i Ligu nacija.

"Italija i Poljska su dominirale u posljednje tri godine, međutim, mi smo bili spremni da se popravimo", kazala je legenda svjetske odbojke.

Kaže da mu je bilo teško da igra protiv svoje zemlje.

"Uvijek je teško igrati protiv svojih, ja sam ginuo za Italiju. Ali, ja sada imam svoje igrače, moram da dam sve za njih". kazao je Đani.

Osvajao je i medalje sa Slovenijom i Njemačkom.

"Vrlo sam ponizan i skronman, ne želim da kažem za sebe da sam među najboljim trenerima. Rezultat ne dođe uvijek, ali sve što radim , radim maksimalno", zaključio je Đani.

Bartoš Kurek, kapiten Poljske, istakao je da ih je rival nadigrao u svim elemantima.

"Ne želim da budem nezahvalan, jer zam koliko smo znoja prolili za medalju, ali razočaran sam. Očekivali smo da ćemo drugačije igrati, međutim, za naše mlađe igrače ovo je veliko iskustvo. Bili su bolji u svim elementima igre, nametnuli su nam od starta naš ritam", kazao je Kurek.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније