Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

M. J.

09. 08. 2024. 01:17 >> 01:17
1
Čitaj mi:

RTCG NA KOŠARKAŠKOM SPEKTAKLU

Buker: Pojačali smo pritisak; Bogdanović: Da smo manje gubili lopte...

Utakmica generacije i tužan kraj za košarkaše Srbije, kojima je uzaludno bilo vođstvo 35 minuta protiv SAD i plus 17 u 2. četvrtini.

"Orlovi" su posljednjih 10 minuta dočekali sa plus 13 (76:63), ali nisu izdržali, jer je drim-tim kontrama i trojkama stigao do preokreta.

Stef Kari je dao 36 poena, Lebron Džejms upisao četvrti tripl-dabl u istoriji OI, a svoj drugi, ali je jako važna bila i trojka Devina Bukera, koji je za RTCG prokomentarisao utakmicu.

"Znali smo da je teško nekoga pobijediti tri puta zaredom, a i oni su naš najteži protivnik. Izašli su na teren jako čvrsto, ali i mi smo se borili", rekao je bek Feniksa.

Šta je odlučilo utakmicu, posebno u posljednjoj četvrtini?

"Pojačali smo pritisak u odbrani, podigli tempo, igrali brže. Koristili smo njihove sitne greške, kažnjavali izgubljene lopte i uzimali ofanzivne skokove".

Tvoja trojka je takođe bila bitna, iz auta nakon Jokićevog faula?

"Jeste. Stefa je išao šut cijelu utakmicu, pa smo najviše igrali preko njega, ali tu su mene ostavili otvorenog i uzeo sam šut".

Ovo vam je bio najveći izazov do sada na turniru?

"Da, apsolutno. Ali sada imamo još Francusku pred domaćim navijačima i to će biti jako teško. Moraćemo bolje da otvorimo utakmicu i igramo kao što smo večeras u posljednjoj četvrtini", poručio je Buker.

Teško su igrači Srbije podnijeli poraz, ali će u meču za bronze, sem medalje, imati motiv da se revanširaju Njemačkoj za poraz u finalu prošlogodišnjeg Mundobasketa.

"Jeste nam ovo najbolja utakmica, ali mislim da smo mogli da pobijedimo. Da smo malo nanje gubili lopte na kraju i da im nismo davali kontre, bili bismo u boljoj poziciji da trijumfujemo. To su takve utakmice. Znali smo da će da bude teško. Na kraju su oni pobijedili, šta je tu je", istakao je Bogdanović za RTCG.

Aleksa Avramović je 15 poena dao u 1. poluvremenu, u nastavku nijedan.

"Nisu oni vanzemaljci, imali smo ih 35 minuta. Melju, melju, melju i na kraju su nas pobijedili. Zaslužena pobjeda, ali ponosni smo, uzdignute glave i ponosni ćemo se vratiti u Srbiju. Daćemo maksimum da osvojimo bronzanu medalju, očekuje nas protivnik koji nas je pobijedio u finalu prošle godine. Idemo da damo maksimum i pokušamo da obradujemo Srbiju", poručio je novi košarkaš CSKA u izjavi za Javni servis Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније