Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N.R.

09. 08. 2024. 15:46 >> 15:49

OLIMPIJSKI TURNIR

Dedović i Jakšić "potopili" SAD za treće vezano finale

Vaterpolisti Srbije još jednom su pokazali da bez obzira u kojem sastavu i u kakvoj su formi mogu do velikih rezultata na najznačajnim takmičenjima - pobijedili su Sjedinjene Američke Države 10:6 u polufinalu Olimpijskih igara i osigurali bar srebrnu medalju.

Poveli su amerikanci preko Vavića, Srbija ubrzo poravnala preko Jakšića, ubrzo i po jedan novi gol na obje strane, pa je rezultat nakon prve četvrtine bio 2:2.

Velika borba nastavila se i u drugom periodu, dva gola na staru ovog perioda vezao je fantastični Nikola Jakšić za 4:2 što je bio prvi put da je Srbija imala dva gola prednosti.

Halok je ubrzo uspio da postigne gol i smanji na 5:4, ali je Nikola Dedović iz neposredne blizine uzvratio - VAR je morao da reaguje jer nije bilo jasno da li je lopta prešla gol liniju, na kraju ipak 5:3. Do kraja poluvremena još po jedan gol na obje strane za 6:4, što je bio i rezultat nakon dvije četvrtine.

Drugo poluvrijeme Srbija je odmah otvorila golom - pogodio je Dedović za 7:4 za maksimalnih plus tri. Uspijevali su izabranici Uroša Stevanovića da održavaju prednost i do kraja trećeg perioda, bilo je 8:6.

Opet je Srbija bolje otvorila i posljednji dio, ne tako efikasna dionica, prvi gol i to za Srbiju postigao je Dedović, njegov četvrti na ovom meču i to na skoro šest minuta do kraja susreta.

Praktično je sve bilo riješeno na tri minuta do kraja kada je novim golom Nikole Jakšića Srbija otišla na veliki plus četiti (10:6).

Feneomenalan je bio i golman Srbije, Flipović koji je sakupio 11 odbrana, od toga pet u posljednjoj dionici.

Srbija će u trećem vezanom finalu na Olimpijskim igrama igrati sa pobjednikom duela Mađarska - Hrvatska koji je od 19.35. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније