Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Plivanje

S.V.

09. 08. 2024. 13:37 >> 13:45

SLAVIO U PLIVAČKOM MARATONU

Rašovski za RTCG: Bio sam spreman da odgovorim na svaki ritam

Mađarski plivač Krištof Rašovski osvojio je danas zlatnu medalju u maratonu na 10 kilometara na otvorenim vodama na Seni, na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rašovski je pobijedio rezultatom sat, 50 minuta, 52,7 sekundi.

On je sprintom u neizvjesnoj završnici pobijedio njemačkog plivača Olivera Klementa, koji je osvojio srebro rezultatom 1:50,54,8.

Rošovski sada ima dvije olimpijske medalje u toj disciplini, pošto je prije tri godine u Tokiju osvojio srebro.

"Bio sam spreman da odgovorim na svaki ritam i zaista sam ponosan kako sam reagovao u završnici trke, na posljednju promjenu tempa. U posljednjem krugu sam se okrenuo sa prve pozicije i to je bila dobro da se lakše odbranim u finišu od napada rivala", kazao je Rašovski našoj ekipi nakon trke.

Bronzanu medalju osvojio je mađarski plivač David Betlehem sa 1:51,09. On je prije trke izrazio strogo protivljenje jer se takmičenja održavaju u Seni, čiji kvalitet vode ne zadovoljava zdravstvene standarde.

"Ja i David smo drugovi, zajedno smo se pripremali i jako sam srećan zbog njega. Pokušali smo da napravimo zajedničnu taktiku, ali je on u startu zaostao. Ipak, imao je dobar finiš", kazao je Rašovski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније