Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

S.V.

09. 08. 2024. 08:52 >> 08:52

Svjetski mediji: Srbija noćna mora "drim-tima", Kari i sudije spriječili senzaciju

Svjetski mediji su oduševljeni izdanjem Srbije u meču sa Amerikancima. Hvalospjevi stižu sa svih strana, a i potencira se sudijska pomoć "drim-timu".

Srbija je vodila gotovo 35 minuta, ali nije izdržala. Na krilima Karija Amerika je preokrenula i stigla do novog finala.

Američki mediji su bili zadovoljni novim finalom, ali su konstatovali da je Srbija noćna mora "drim tima".

"Nijedan tim, nijedan igrač nije izazvao veću zabrinutostm SAD od Jokića i Srbije. To je bila osnova za poziv Džoelu Embidu, ali i regrutovanje Stefa Karija, Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta da obezbijede još jedno zlato. To je držalo Stiva Kera i njegov stručni štab, bez obzira na prethodnu pobjedu na Olimpijskim igrama. Bila je to noćna mora koja je skoro oživjela. Tim SAD je upadao u klasične zamke, koje dovode do istorijskih promjena, ali su se budući članovi Kuće slavnih iskupili povratkom iz snova i ostavili neizbrisiv trag", navodi se u tekstu "ESPN".

Španska "Marka" je meč opisala kao jedan od najboljih u istoriji olimpijskih turnira.

"Nadimak "Drim tim" niko nije zaradio džabe. Daju ga uspjesi, priče i različitost. Ako su SAD žele da Olimpijske igre u Parizu budu posebne, onda su uspjeli jer meč protiv ogromne Srbije, u jednoj od najboljih utakmica viđenih na olimpijskim turnirima dobijen je za pamčenje. Satjeran u ćošak poslije tri četvrtine u kojima su Balkanci gotovo izbrisali "drim tim", legendarni Stef Kari je donio preokret i veliku pobjedu", kaže "Marka".

"El Mundo Deportivo" ističe da su sudije pogurale SAD.

"Srbija predvođena Pešićem i Jokić je dominirala veći dio meča protiv SAD, legendarni Kari i proameričko suđenje spriječili iznenađenje... Svitala je era nove zore u svjetskoj košarci, osvijetlili su je zvijezda Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, podstakao ih je pronicljivi mudrac Svetislav Pešić, ali se nokautirani tim SAD vratio iz stanja očaja", pisao je "El Mundo Deportivo".

"Srbija je strašna, pa se na kraju predala Lebronu i nevjerovatnom Kariju - SAD u finalu protiv Francuske", naslov je "Gazete delo sport".

"Amerikanci se vraćaju poslije minus 17, pa minus 13 poslije 30 minuta, ne gube prisebnost pod pritiskom i vođeni sa 36 poena ogrmnog Stefa Karija i tripl-dabla Lebrona Džejmsa uspijevaju da savladaju nevjerovatnu Srbiju koja odavno ljulja san epohalnog iznenađenja. Sve sudijske odluke su išle u pravcu onih sa zvjezdastim i prugaskim majicama, a maestralni Jokić i Bogdanović morali su da se predaju jačem timu poslije 40 minuta nezamislivog intenziteta", piše "Gazeta".

Srbija će se u subotu od 11.00 časova boriti protiv Njemačke za bronzu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније