Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Atletika

S.V.

09. 08. 2024. 10:22 >> 10:21

Lajls: Ponosan sam što sam i pored korona virusa uspio da osvojim bronzu

Amerčki sprinter Noa Lajls rekao je da je na njegov nastup u finalu trke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Parizu uticalo to što se razbolio od korona virusa, ali da je ponosan što je uspio da osvoji bronzanu medalju.

Lajls je sinoć osvojio bronzu u trci na 200 metara i to je njegova druga medalja u Parizu, poslije zlata na 100 metara. On je loše startovao i taj zaostatak nije mogao da nadoknadi, pa je Letsile Tobogo iz Bocvane osvojio zlato, a Amerikanac Keni Bednarek srebro.

Lajls je u Parizu pokušavao da postane prvi sprinter koji je na istim Igrama osvojio dva olimpijska zlata na 100 i 200 metara, još od Jamajčanina Juseina Bolta, kome je to uspjelo u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Poslije trke Lajls je pao na leđa i ukazana mu je pomoć na stazi, odakle je odveden na kolicima. On je poslije toga rekao da je u utorak ujutro bio pozitivan na korona virus.

"Imam kovid. Testiran sam pozitivno u 5 ujutro u utorak. Probudio sam se usred noći osjećajući jezu, bolove u grlu, a to su sve simptomi koje sam imao uoči korona virusa. Poslije pozitivnog rezultata brzo sam otišao u karantin, u hotel u blizini Olimpijskog sela, gdje su mi dali onoliko ljekova koliko je zakonski dozvoljeno da budemo sigurni da moje tijelo može da izdrži", rekao je Lajls, prenio je Skaj.

"Želio sam da trčim, odlučili smo da je i dalje moguće, pa smo se odvojili od svih i pokušali da idemo rundu po rundu. Znao sam da bih za pobjedu morao da dam sve od sebe, od samog početka. Nisam imao vremena da čuvam snagu. To je bila strategija. Definitivno je uticalo na moj nastup. Izuzetno sam ponosan na sebe. Izaći na stazu i osvojiti bronzu uz kovid", dodao je 27-godišnji sprinter.

On je rekao da je pokušavao da sakrije da se razbolio i da su za to znali samo ljekari, njegov trener i majka.

"Nismo željeli da se svi uspaniče. Htjeli smo da budemo u mogućnosti da se takmičimo. Htjeli smo da to bude što diskretnije jer ne želite da kažete svojim protivnicima da ste bolesni. Zbog čega biste im dali prednost", rekao je Lajls.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније