Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Individualni sportovi

L.V.

04. 08. 2024. 09:03 >> 09:04
1
Čitaj mi:

Ćinven dženg nakon zlata u singlu

Olimpijska šampionka za RTCG: U poziciji sam da postanem nova zvijezda

Kineskinja Ćinven Dženg osvojila je zlatnu medalju u Parizu nakon što je u finalu bila bolja od hrvatske teniserke Done Vekić 2:0 (6:2, 6:3).

Za Dženg sjajna godina, koju je otvorila finalem Australijan opena, doša do 7. pozicije na WTA listi, a sve zaokružila zlatom u Parizu.

Dona Vekić, nakon problema, i čak razmišljanja o pauzi zbog povreda i operacija, immala je izuzetno ljeto. Polufinale Vimbdlona, nadomak finala i finale i srebro na Olimpijskim igrama ali nije mogla više od toga.

Nažalost, Vekićeva je nakon meča, i pored molbe naše televizije, izjave davala samo hrvatskim medijima, ali je zato nova olimpijska šampionka odvojila vrijeme za RTCG.

"Osjećam se nevjerovatno, ništa ne može da opiše moje emocije trenutno. Iščekivala sam ove Olimpijske igre još od 2022. godine skupa sa svojim trenereom, i nadala sam se da mogu da napravim nešto dobro, ali nisam očekivala zlato", kazala je ona.

Osvojito zlato u Parizu, sa ovim tempom nije bilo lako.

"Cilj mi je uvijek da se borim za medalje za svoju zemlju, ali ovdje je bilo zaista naporno. Nikada nisam igrala dva dana zaredom sedam sati ili tri dana ukupno devet sati. Mislim da sam prevazišla limite i snagu koju mi je ovaj turnir donio pamtiću cijeli život".

Na pitanje da li bi mogla da pođe putem Na Li i postane nova zvijezda u Kini, Dženg je odgovorila potvrdno:

"Prije nego što dođem do tog nivoa, trebaće mnogo rada i vremena. Ali sada sa olimpijskim zlatom rećiću da. U poziciji sam da postanem nova zvijezda. Naravno uvijek postoji prostor da unaprijedim svoju igru da budem bolja igračica, bolja osoba. Ali sada mi dozvolite da uživam u ovoj medalji makar tri dana, a onda se sve ponovo vraća u realnost".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније