Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Individualni sportovi

N. N.

03. 08. 2024. 20:51 >> 21:59
Čitaj mi:

MAĐARICA ODUŠEVILA PONAŠANJEM PROTIV ALŽIRKE

Osmjesi i riječi da se smire strasti: Helif pobijedila, Hamori oduševila

Imane Helif, alžirska bokserka oko koje se podiglo mnogo prašine, obezbijedila je medalju u kategoriji do 66 kilograma.

Djevojka koja nije mogla da nastupi na Svjetskom prvenstvu prošle godine jer je imala veći nivo testosterona od dozvoljenog savladala je Mađaricu Ana Luku Hamori jednoglasnom odlukom sudija.

Za razliku od Italijanke Anđele Karini, koja je napustila ring poslije samo 46 sekundi, Hamori je izdržala do kraja i uz osmijeh čestitala Alžirki.

Pitanje je da li je Helif trebalo da nastupi u Parizu, jer je njen slučaj isti kao bivše atletičarke Kaster Semenje, ali je prošla kroz pakao prethodnih dana. Zato su osmjesi mađarske bokserke prava poruka, da se smiri uzburkana javnost...

I njen intervju u miks-soni je pravi dokaz kakva je sportistkinja i osoba, jer je svjesna kroz šta je sve prošla njena suparnica.

"Pokušala sam da se ponašam u sportskom duhu, kao što je i moja protivnica. Ne mogu da kažem nijednu lošu riječ o njoj, zbog toga sam htjela da to pokažem i vama, da joj ukažete poštovanje. Prethodnih nekoliko dana joj je bilo teško, kao i meni. Nemam nijednu lošu riječ ili misao o njoj, ne može ništa da uradi sa situacijom u kojoj se našla. Ovog puta sam izgubila, možda u budućnosti bude drugačije", poručila je Hamori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније