Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

03. 08. 2024. 17:48 >> 20:17
Čitaj mi:

OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAČA RTCG-A

"Ajkule" zakazale kada je najpotrebnije: Poraz i oproštaj od četvrtfinala

Crnogorski vaterpolisti poraženi su od ekipe SAD 12:7 u presudnom meču u borbi za četvrtfinale.

Sjajne utakmice protiv Grčke i Italije, u kojima smo pokazali kvalitet, i koje su poslužile kao zalog da ćemo moći da dobijemo Amerikance, na kraju nismo uspjeli da valorizujemo i porazom smo se oprostili od prolaska u četvrtfinale. 

Sve ono što je naše momke krasilo tokom meča sa svjetskim vaterpolo silama, večeras nije bilo vidljivo.

Važnost meča kao da je uvukla nervozu u naše momke što je prouzrokovalo konfuziju u napadu.

Ne treba međutim uskratiti i sjajan zlazak u meč američkog golmana Adrijana Vajnberga koji je u osam minuta skupio četiri odbrane.

Hanes Daube je bio posebno inspirasan u ovim trenucima sa dva gola. Loš "ajkula" i situacijama sa igračem više.

Na kraju prvih osam minuta ogroman zaostatak 4:1, i da stvar bude još gora Stefan Vidović je dobio direktan crveni karton zbog udaranja Rajdera Doda.

Gledale su sudije VAR, potencijlni "brutaliti" koji bi nas ostavio četiri minuta sa igračem manje, ali srećom na kraju "samo" crveni sa pravom zamjene.

Nastavak utakmice nažalost nije donio nikakav napredak u igri naših momaka, naprotiv, ekipa SAD je sve kontrolisala, Vajnberg je zaključao gol, a proradio je i najbolji igrač "Jenkija" Ben Halok koji je postigao sva nova gola.

U drugoj dionici jedino vrijedno pomena je lijep gol mladog Vasilija Radovića, a i naš gloman Dejan Lazović je odbranio pet situacija u kojima je prednost mogla da bude još ubjedljivija.

Zaostatak od pet golova na poluvremenu nije puno obećavao.

Buđenje naših momaka ipak je krenulo u trćoj dionici. Prvo je Mršić pogodio od stative (sudije su morale da gledaju snimak), a onda je gol Vajnberga pogodio i Bogdan Đurđić.

Seriju nastavlja mladi vaterpolista Primorva svojim drugim pogotkom u četvrtini za nastavak serije.

Ponovo naši navijači, iako malobrojni i razbacani svuda po tribini, pružali su podršku sve vrijeme, bez obzira na rezultat.

Daube prekida seriju naših golom iz peterca.

Đurđić je potom "izmislio" gol preciznim šutem sa velike distance i doveo naš tim na svega dva gola zaostatka na 2:50 do kraja.

Tim Dejana Udovičića uspjeva da dva puta iskoristi igrača više i ponovo ode na osjetnijih +4.

Kada je Hanes Daube iskoristio novi petarac i kada je semafor pokazao 11:6 za tim SAD, djelovalo je da je sve gotovo za naše momke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније