Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

*Live blog*

N. R - N. N.

03. 08. 2024. 22:57 >> 22:57
1
Čitaj mi:

live blog

Kraj snova vaterpolista, Helif dobila najljepšu podršku, Bol i Alfred ispisale istoriju

Završen je osmi takmičarski dan 33. Olimpijskih igara, u našem live blogu pogledajte šta se sve dešavalo.

LIVE BLOG

22:43

Kraj spektakularnog dana na "Stad d'Fransu", Norveška slavi Markusa Rota - 22-godišnjak je postao najmlađi olimpijski šampion u desetoboju od 1980. godine i trijumfa legendarnog Toma Dejlija.

Osvojio je 8.796 bodova i slavio ispred Lea Nojgebauera iz Njemačke (8.748) i Lindona Viktora iz Grenade (8.711).

Опширније

22:38

Završena je grupna faza ženskog rukometnog turnira bez iznenađenja posljednjeg dana, jer je Danska savladala Južnu Koreju 28:20, a Norveška bila bolja od Njemačke 30:18.

U četvrtfinalu se sastaju Norveška - Brazil, Francuska - Njemačka, Švedska - Mađarska i Holandija - Danska.

Опширније

22:24

Опширније

21:43

Nastavlja se zlatna žetva egzotičnih zemalja u atletici - nakon Džulijen Alfred sa Svete Lucije, najsjajnije odličje je osvojila i Tea Lafond sa Dominike u troskoku.

U odsustvu svjetske rekorderke Julimar Rohas, Lafond je iskoristila šansu i slavila sa 15,02 metra. Srebrna je Šanika Rikets sa Jamajke (14,87), bronzana Džasmin Mur iz SAD (14,67).

Опширније

21:29

Senzacija na 100 metara za žene - Džulijen Alfred sa karipskog ostrva Sveta Lucija osvojila je zlato sa nacionalnim rekordom 10,72, ispred svjetske prvakinje Šakari Ričardson (+ 0,15) i druge Amerikanke Melise Džeferson (+ 0,20).

Опширније

20:55

Mnogo bure se podiglo oko alžirske bokserke Imane Helif, optuživana je da je muško, a sada je dobila najljepšu moguću podršku. I to od žene koju je savladala u četvrtfinalu, Mađarice Ana-Luke Hamori.

thumb2.jpg
MAĐARICA ODUŠEVILA PONAŠANJEM PROTIV ALŽIRKE
Osmjesi i riječi da se smire strasti: Helif pobijedila, Hamori oduševila
Imane Helif, alžirska bokserka oko koje se podiglo mnogo prašine, obezbijedila je medalju u kategoriji do 66 kilograma.
Опширније

20:55

Svjetski i olimpijski rekorder Rajan Krauzer je rutinski osvojio zlato u bacanju kugle, jer je imao tri najbolja hica - 22,90, 22,69 i 22,64 metra.

Srebro je pripalo njegovom zemljaku Džou Kovaču, a bronza Radžindri Kempbelu sa Jamajke. Obojica su dobacila do 22,15, ali je Amerikanac imao bolji drugi hitac - 21,71 naspram 20,00. Kempbel je imao samo dva ispravna bacanja.

Foto: Guliver/AP Photo/Matthias Schrader

Опширније

20:39

Za razliku od Crne Gore, preostale dvije ekipe iz bivše Jugoslavije će igrati u četvrtfinalu Olimpijskih igara - Hrvatskoj se među osam najboljih pridružila Srbija, koja se u meču odluke poigravala sa Francuskom i slavila 15:8.

Svih 11 izabranika Uroša Stevanovića se upisalo u listu strijelaca, samo nisu golmani Radoslav Filipović i Vladimir Mišović.

"Delfini" će u posljednjem kolu sa Mađarskom rješavati ko će osvojiti 3. mjesto u grupi B, a onda čekati rivala iz grupe A, u kojoj su i "ajkule". U četvrtfinalu su Italija, Hrvatska, Grčka i SAD, a otvoreno je mnogo opcija - Hrvatska i Grčka mogu da završe na pozicijama 1 do 4, "setebelo" od 1 do 3, a "jenkiji" od 2 do 4.



Standings provided by Sofascore

Опширније

19:55

U derbiju grupe B, odbojkaši Italije su savladali Poljsku 3:1 (25:15, 25:18, 24:26, 25:20) i obezbijedili najbolju poziciju pred četvrtfinale.

Juri Romano je osvojio 20 poena, a Alesandro Mikjeleto 17, dok je u timu Nikole Grbića najefikasniji bio Bartoš Kurek sa 14.

Kako se ekipe dijele po učinku nema žrijeba, već će "azuri" igrati sa Japanom, a u polufinalu bi igrali sa pobjednikom meča Francuska - Njemačka.

U donjem dijelu kostura parovi su SAD - Brazil i Slovenija - Poljska.

Juri Romano prolazi blok Poljske (Foto: Guliver/AP Photo/Andrew Medichini)

Опширније

19:44

Košarkaši SAD su rutinski savladali Portoriko (104:83), pa će žrijeb za četvrtfinale čekati iz 1. šešira, zajedno sa Njemačkom.

Entoni Edvards je bio najefikasniji sa 26 poena, Portorikance je prevodio Hose Alvarado sa 18.

Ako Srbija opravda ulogu favorita protiv Južnog Sudana, parovi četvrtfinala će se znati i prije žrijeba - drim-tim će igrati sa Brazilom, Njemačka sa Grčkom, Srbija protiv Australije, a Kanada sa Francuskom.

Foto: FIBA

Опширније

17:57

Ni Dragan Adžić neće biti u četvrtfinalu Olimpijskih igara - rukometašice Slovenije su igrale odlično 40 minuta, ali je Švedska serijom 9:1 preokrenula na 24:19, slavila 27:23 i izbacila "deželu".

Za 4. mjesto u grupi A u konkurenciji su ostale Njemačka i Južna Koreja, koje igraju sa Norveškom, odnosno Danskom.

Ako obje selekcije izgube, u četvrtfinale bi išla Njemačka, ako pobijede ili remiziraju u nokaut fazi bi igrale Azijatkinje.


Standings provided by Sofascore
Опширније

17:51

Vaterpolisti Crne Gore prvi put neće igrati u četvrtfinalu na olimpijskim turnirima, pročitajte izvještaj našeg specijalnog izvještača Luke Vlaisavljevića.

thumb2.jpg
OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAČA RTCG-A
"Ajkule" zakazale kada je najpotrebnije: Poraz i oproštaj od četvrtfinala
Crnogorski vaterpolisti poraženi su od ekipe SAD 12:7 u presudnom meču u borbi za četvrtfinale.
Опширније

15:55

U direktnom okršaju za četvrtfinale, rukometašice Brazila pobijedile su Angolu 30:19. Angola je postigla prvi gol na utakmici, ali je Brazil serijom 4:0 preokrenuo i već u prvom poluvremenu imao +10 (13:3).

Ništa nije polazilo za rukom šampionu Afrike, dok je na golu Brazila blistala Gabrijela Moreski - prvo poluvrijeme završila je sa 13 odbrana, na kraju je sakupila 17. Brazilske su do kraja čuvale dvocifrenu prednost i osvojile 4. mjesto u grupi iza Mađarske, Holandije i Francuske, dok je Angola zajedno sa Španijom završila turnir.

Najefikasnija kod pobjedničke selekcije Bitolo sa sedam golova, šest je dala Vieria.

U presoatala dva meča ova grupe Francuska je savladala Španiju 32:24, dok je Holandija bila bolja od Mađarske 30:26.

Foto: Guliver/AP Photo/Aaron Favila

Опширније

15:44

Izjava jedriličara Milivoja Dukića nakon današnje dvije regate.

Опширније

15:29

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su u četvrtfinale Olimpijskih igara, pošto su u utakmici četvrtog kola Grupe A pobijedili Grčku 14:13 (3:3, 1:3, 7:3, 3:4).

U ekipi Hrvatske Konstantin Harkov bio je najefikasniji sa četiri gola, dok su po tri postigli Loren Fatović i Jerko Marinić.

Hrvatska ima tri pobjede i poraz i devet bodova, a u posljednjem kolu grupne faze igraće protiv SAD u ponedjeljak.

Grčka je sa osam bodova takođe u četvrtfinalu, a u posljednjem kolu sastaće se sa Italijom.

Foto: Guliver/AP Photo/Luca Bruno

Опширније

15:14

Australijski teniseri Metju Ebden i Džon Pirs osvojili su zlatnu medalju u dublu na Olimpijskim igrama u Parizu. U finalu su pobijedili američki par Ostina Krajičeka i Radživa Rama 6:7, 7:6, 10:8.

To je prva zlatna olimpijska medalja za Ebdena i Pirsa, koji je osvojio i bronzu u Tokiju u mješovitom dublu.

Опширније

14:46

Milivoj Dukić zauzeo je 32. mjesto u šestoj regati na Olimpijskim igrama u Parizu.

U generalnom plasmanu crnogorski jedriličar je trenutno na 18. poziciji.

Опширније

13:50

Jedriličar Milivoj Dukic bio je sedmi u petoj regati u klasi Ilka 7 na Olimpijskim igrama u Parizu, trenutno je deseti u generalnom plasmanu.

Dukića danas očekuje još jedna regata.

Опширније

13:09

Đin Jang iz Južne Koreje osvojila je zlatnu medalju malokalibarskim pištoljem 25 metara na Olimpijskim igrama u Parizu.

Jan je pobijedila sa 37 krugova i bila je nešto preciznija od Francuskinje Kamil Jedržjevski, koja je osvojila srebro istim rezultatom.

Mađarska reprezentativka Veronika Major osvojila je bronzu sa 31 krugom.

Опширније

12:58

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je da je govor mržnje upućen bokserkama Imani Kelif iz Alžira i Lin Ju Ting sa Tajvana potpuno neprihvatljiv.

"Nećemo učestvovati u politički motivisanom... kulturnom ratu", rekao je Bah novinarima u Parizu.

Posljednjih dana širom svijeta priča se o Kelif i Lin i raspravlja o njihovom polu.

Obje su prošle godine diskvalifikovane sa Svjetskog prvenstva u Indiji nakon što je Međunarodna bokserska federacija saopštila da su njihovi rezultati utvrđivanja pola bili neodređeni, ali nije dostavila dokumentaciju.

Kelif i Lin su se takmičile na Igrama u Tokiju i nisu osvojile medalje.

Kelif je prošla u drugo kolo olimpijskog turnira u Parizu pošto joj je Italijanka Anđela Kerini predala borbu poslije 46 sekundi.

Опширније

11:18

Crnogorska plivačica Jovana Kuljača bila je najbrža u petoj kvalifikacionoj trci na 50 metara slobodnim stilom - slavila je u vremenu 27.19, što je samo sedam stotinski sporije od njenog rekorda. Po svemu sudeći Kuljača ipak neće moći da se plasira u polufinale ove discipline.

Опширније

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније