Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Plivanje

N. N.

03. 08. 2024. 22:21 >> 22:21
Čitaj mi:

KEJTI LEDECKI KAO MAJKL FELPS

Ljeto Samer Mekintoš

Summer na engleskom znači ljeto, a djevojka koja nosi to ime jer je rođena u avgustu 2006. godine je obilježila najtoplije godišnje doba u Parizu - Samer Mekintoš osvojila je treće olimpijsko zlato u Gradu svjetlosti i oborila olimpijski rekord na 200 slobodno.

Mlada Kanađanka, koja je bila zlatna i na 200 leptir i 400 mješovito, te srebrna na 400 slobodno, slavila je sa 2:06,56, ispred Amerikanke Kejt Daglas (+ 0,36) i Australijanke Kajli Mekjuen (+ 1,52).

Kejti Ledecki je dodatno zacementirala status legende plivanja, jer je postala tek druga u istoriji plivanja koja je osvojila četiri vezana olimpijska zlata u istoj disciplini - 800 slobodno.

To je do sada uspio samo Majkl Felps, a Ledecki se osvajanjem devetog zlata na 2. mjestu vječne liste OI i ZOI izjednačila sa Larisom Latinjinom, Pavom Nurmijem, Markom Špicom i Karlom Luisom. Felps je sa 23 neuhvatljiv, za sva vremena...

Djevojka iz Vašingona je slavila u vremenu 8:11,04, ispred Australijanke Arijarn Titmus (+ 1,25) i zemljakinje Pejd Maden (+ 1,96).

U njihovj sjenci ostao je tek drugi svjetski rekord na ovim Igrama, u štafeti 4X100 mješovito za muškarce i žene. Slavila je SAD sa 3:37,43, ispred Kine (+ 0,12) i Australije (+ 1,33).

Na 100 metara leptir je slavio Mađar Krištof Milak (49,90), ispred Kanađana Džoša Lijenda (+ 0,09) i Ilje Haruna (+ 0,55).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније