Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnogorska šestorka

03. 08. 2024. 12:08 >> 15:21
1
Čitaj mi:

OLIMPIJSKA PRIČA ZA PONOS

Pešić i pored ozbiljne povrede izašao na stazu i završio trku: Ovo je bilo za mog oca

Crnogorski atletičar Darko Pešić, izašao je danas na stazu stadiona "Francuska", sa ozbiljnom povredom stopala, ali nije htio da odustane i na kraju je prošao kroz cilj.

Njegovi motivi su bili lični, najiskreniji, i upravo takve priče prenose pravi duh olimpizma.

"Do dana današnjeg nisam razumio slogan "Olimpijske igre su više od Olimpijskih igara". Tako da za mene definitivno iskustvo nezaboravno. Ja sam sin pokojnog Veliše Pešića koji me je uveo u svu ovu priču i koji mi je, od 2020. godina kada je iznenada otišao otežao ovaj put. I danas u njegovu čast sam otrčao ovu trku sa slomljenim stopalom. Sad već nakon ove trke vraćem se u longetu, nadam se pet nedjelja koliko su rekli".

Povreda je više nego ozbiljna, naš atletičar je rizikovao i ostatak karijere, ali nije se razmišljao sa motivom koji je imao.

"Medicinski tim Crne Gore je stvarno pokušao sve da učini sve kako bi me osposobili za ovu trku. I pored svih dobronamjernih savjeta da ne trčim, jer mogu da rizikujem svoju karijeru. Ja sam gazda svoje karijere ako je cijena da ovo bude moja posljednja trka u karijeri, neka bude na Olimpijskim igrama, neka bude zbog mog oca, neću žaliti sigiruno".

Povreda je došla na posljednjem treningu.

"Prije par dana radio sam posljednji udarni trening za sprint i na samom kontaktu sa podlogom osjetio sam strašan bol, i svaki korak je bio bolan, ali onog momenta kada sam prošao cilj, korak je na kraju ispao slađi".

Darko dolazi iz porodice u kojoj je "atletika u krvi".

"U mislima mi je bio samo moj otac i cijela ta priča od mog djetinjstva, sa mojim bratom i sestrom naravno, ja sam se odavno dokazao kao sportista, to sam sebi dokazao. Ovog puta nije od mene ništa bilo na ovoj stazi, ovo je bilo za sve one koji me vole, koje ja volim i koji cijene ovu žrtvu".

Trka na najvećoj pozoricni na prepunom stadiomnu "Francuska".

"Pričao sam sa svojim kolegama desetobojcima. Samo su mi rekli uživaj, jer ovo je jednom i vjerovatno nikada. Publika je strava, Francuzi imaju kulturu u atletici i ništa manje nisam očekivao od ovoga", kazao je naš atletičar.

Neka rezultate, brojeve, pozicije pamti ko hoće, naš Darko je danas ispisao jednu prije svega svoju ličnu priču, ali priču na koju svi treba da budemo ponosni.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније