Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

L.V.

04. 08. 2024. 11:08 >> 11:50
Čitaj mi:

SELEKTOR DAN NAKON PORAZA

Gojković: Vaterpolo je i dalje najbolji predstavnik crnogorskog sporta

Crno Gora je jučerašnjim porazom od SAD definitivno ostala bez šansi za četvrtfinale.

Bolan poraz nakon tri uvodna meča u kojima su naši momci bili ravnopravni sa svjetskim silama, ali su pali na utakmici u kojoj se sve odlučivalo.

Dobra energija, dobre partije protiv Grčke i Italije su "tako pale u vodu", a koliko je ekipa upravo energijom bila u kontra ritumu najbolje oslikava učinak sa igračem više. Od deset takvih situacija, Crna Gora nije uspjela da postigne ni jedan gol.

"Jedan poraz koji je dosta bolan, mislim da sinoć nismo bili na 75 odsto svojih mogućnosti. Ne kažem da smo morali da odigramo kao prethodna dva meča, ali imali smo veliki broj loših rješenja", kazao je selektor Vladimir Gojković.

Očajan početak meča i rezultatski bijeg SAD-a je determinisalo tok utakmice, smatra selektor našeg tima.

"Otvaranje 7:2 je definisalo utakmicu. Poslije smo probali jednim trzajem, ali ni u tim momentima nismo imali mir da probamo da se organizujemo. Preispitujem sebe da li sam mogao na neki način da umirim ekipu, ali nismo bili na nivou. Može biti da je važnost utakmice to poremetila, možda i prethodna istrošenost. Svakako jedan poraz koji je bolan jer nismo pružili ono što možemo".

Crnogorsku vaterpolo je doživo i smjenu genetacije.

"Dvije i po godine je rada sa novom generacijom, poslije smjene koja je bila velika. Sada najmlađa ekipa na turniru, ima osnova za budućnost, u odnosu na 2022. se to podiglo. Vezali smo i ovdje tri utakmice dobre, ali utakmicu koja je bilo definitivno lakša nego ove nismo iznijeli na pravi način, i to je pitanje zašto".

Crna Gora je na Olimpijskim igrama nastupila sa namjlađim sastavom.

"U jednu ruku sam zadovoljan napretkom, u drugu nisam jer je ovo prvi ciklus bez medalje za crnogorski vaterpolo. Da li je to realno? Ja prvo sebi neću tražiti alibije, ali neću podržati ni omalovažavanja na koji način se radi. Vaterpolo je i dalje najbolji predstavnik crnogorskog sporta. Najmlađa ekipa, ekipa koja ima tačaka oko kojih može da se pravi budućnost. Mlađe ekipe osvajaju medalje, ima tu nešto da se nakalemi. Treba popraviti uslove, da podignemo klubove. Ako ćemo samo o rezultatima, mogli smo bolje, prvo od sebe poazim da sam htio da napravim više u ovom ciklusu".

 Na kraju o svojoj budućnosti na kormilu reprezentacije, selektor Gojković je rekao:

"Kao i svaku put poslije svakog takmičenja. Napravićemo konsultaciju sa članovima Upravnog odbora i donijeti odluku na miru. Svakako bez iznošenja odluke u javnosti, dok ne obavimo razgovore unutar nas".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније