Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

24. 06. 2024. 12:15 >> 12:15
Čitaj mi:

NAJAVA DUELA

Sudar Davida i Golijata u Diseldorfu

Sa jedne strane ekipa koja nije primila gol, dala četiri, oduševila sve i opravdala ulogu favorita.

Sa druge strane ekipa koja je od starta proglašena za aussajdera u "grupi smrti", ali koja je pokazala u mečevima i sa Italijom i sa Hrvatskom da su kompaktna ekipa koju je Silvinjo sjajno disciplinovao i koja, ako ni protiv jednog protivnika ne izlazi sa "podignutom bijelom zastavom".

Albanci su uspjeli da šokiraju u uvodnim duelima i Italiju i Hrvatsku.

Protiv Italije je pao i rekord najbržeg gola kada je Nedim Bajrami u 23. sekundi ukrao loptu, savladao Donarumu i ušao u istoriju EURA.

Ipak uslijedio je preokret, ali i loša defanzivna igra Albanije, koja je tek u finišu uspjela da zaprijeti preko Rej Menaja.

Protiv Hrvatske situacija se promjenila, Albanija je opet prva došla do prednosti, ali se nije povukla već je samo zahvaljujući Livakoviću rezultat na poluvremenu bio 1:0 za "crveno crne".

U nastavku dva minuta nepašnje i spleta nesrećnih okolnosti, pa su ispustili prednost i dozvolili "vatrenima" da preokrenu.

Prvo je Kramarić kroz noge Hisaja pogodio mrežu, a onda je Klaus Đasulja nako pravog karambola, imao tu nesreću da pogodi svoju mrežu,

Međutim fudbaler Darmštada se iskupio u 93. minutu i pogotkom produžio snove svoje nacije da mogu da prvi put u istoriji dođu do nokaut faze.

Silvinjo neće moći da računa na Mirlind Dakua, koji je nakon utakmice sa Hrvatskom kod svojih navijača uzeo megafon i pokrenuo pogrdnu pjesmu protiv Srbije i Sjeverne Makedonije, pa ga je UEFA suspendovala na dvije utakmice.

Vrlo je moguće da umjesto Armanda Broje poziciju najisturenijeg napadača dobije Rej Minaj. Ostatak tima bi trebalo da bude standardan kao u prethodna dva meča.

Silvinjo odlično poznaje španski fudbale, jer je kao igrač proveo skoro deceniju u La ligi kao fudbaler Selte i Barselone.

Svjestan je da i Španija sa drugim timom, koji se najavljuje je apsolutni favorit.

"Španija može da igra finale sa drugim timom i u tom slučaju bi bila favorit. Beskorisno je razmišljati šta Španija može da uradi, ona može da radi šta hoće, mi moramo da razmišljamo šta moramo mi da uradimo. Španija ima svoj DNK, oduvjek imaju dosta kvaliteta u veznom redu. Dobro su organizovani u defanzivi, dobro igraju presing. Ali, mi smo ponosni i ambiciozni. Moraćemo da se borimo, da damo sve od sebe. Ako to uradimo, možda budemo imali priliku da nastavimo takmičenje", izjavio je selektor Albanije.

Sa druge strane njegov kolega na klupi Španije Luis de la Fuente sigurno da će odmoriti kompletan prvi tim, budući da je "furija" obezbijedila prvo mjesto.

Čak i sa drugom postavom Španija je aposlutni favorit.

Večeras u Diseldorfu treba očekivati Rahu na golu, veterana Hesusa Navasa na desnom beku, Hoselua i Mikela Ojrazabala u napadu, zajedno sa Feranom Toresom.

Španski selektor poziva na oprez ali i ozbiljnost u duelu sa autsajderima.

"Nećemo olako shvatiti ovaj meč. Izvešćemo najkonkuretniji tim. Imam potpuno poverenje u svih 26 igrača. Sjutra je u igri mnogo pitanja: prestiž, priznanje, nastavak napredovanja... Pristupićemo meču kao i prethodnim, sa planom igre za koji smatramo da je najbolji, misleći samo na pobjedu", izjavio je De La Fuente na konferenciji za novinare.

Rekao je i da će Albanci imati veću podršku u Diseldorfu.

Ono što je sigurno, Španija će ako proše osminu finala igrati u četvrtfinalu sa Njemačkom, u duelu dvije ekipe koje su najviše pokazale na ovom prvenstvu.

De la Fuente ipak poziva da se ide utakmicu po utakmicu, iako bi trebalo da se desi pravo fudbalsko čudo pa de ne vidimo duel "elfa2 i "furije" u četvrtfinalu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније