Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

L.V.

17. 06. 2024. 10:14 >> 14:27
Čitaj mi:

GRUPE E I D

Četvrti dan EURA: Francuzi moraju da poštuju Austrijance, Belgija da opravda ulogu favorita

Na Evropskom prvenstvu danas se "zatvaraju" prva kola grupe E i D uz direktan prenos na kanalima Javnog servisa i portal RTCG.

Dan otvara duel Rumunije i Ukrajine u kojem su "plavo-žuti" ipak favoriti, s tim što to moraju da opravdaju na terenu.

Rumuni su samo 2000. godine godine na evropskim prvenstvima prošli grupnu fazu i stigli do četvrtfinala.

Od tada su samo dva puta učestvovali i oba puta nisu oduševili svojim nastupima.

Na EURO dolaze bez i jedne prave zvijezde, a ne obećavaju ni kontrolne provjere u kojima su sa reprezentacijama nižeg ranga odigrali bez golova 0:0.

Ukrajinci su na Evropsko došli nakon dosta sreće i preokreta prvo protiv Bosne i Hercegovine, a onda i Islanda, na utakmicama gdje su gubili, ali uspjeli da se vrate u drugom poluvremenu.

Pred EURO su remizirali sa Njemcima, pa izgubili od Poljske, da bi onda dobili Moldaviju.

Od 18 časova slijedi drugi duel iz ove grupe u kojem sve sem pobjede Belgije protiv Slovačke bi bila i prva senzacija na turniru.

"Zlatna generacija" Belgije nikad nije zablistala punim sjajem, ali sa novim snagama, novim talentima "Crveni đavoli" su apsolutni faoviriti, ne samo ovog meča nego i kompletne grupe.

Belgijanci su za pripremne utakmice odabrali duel sa našom reprezentacijom koju su savladali 2:0, a onda i Luksemburg koji su pobjedili 3:0.

Slovaci tradicionalno dolaze kao fizički spremna ekipa gdje je kvalitet više koncetrisan na odbranu gdje dominira Milan Škrinjar ali i David Hančko, sjajni defanzivac Fejnorda.

Iskusni veteran Jurij Kučka i fudbaler Napolija Stanislav Lobotka drže sredinu, a biće interesantno vidjeti i najmlađeg Lea Sauera, 18-godišnjeg fudbalera Fejnorda koji je budućnost reprezentacije.

I posljednja utakmica dana, Francuska i Austrija, gdje "trikolori" moraju da opravdaju ulogu favorita, ne samo tog duela nego i cijelog turnira, ali preko puta sebe imaju uigranu ekipu po palicom jednog od najvećih fudbalskih mislilaca 21. vijeka Ralfa Rangnika.

Francuka ima roster i snagu da pošalje dvije ekipe gdje bi obije mogle da budu u finalu.

Austrijanci su sjajnim pripremama i formom u ovoj kalendarskoj godini lansirali sebe kao potencijalno najveće iznenađenje turnira.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније