Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.J. [ Mina business ]

03. 06. 2024. 07:49 >> 07:49

sporazum o kreditu

MMF dogovorio novi zajam Ukrajini od 2,2 milijarde dolara

Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio je da je s Ukrajinom dogovorio sporazum o kreditu od 2,2 milijarde dolara.

Strane su postigle dogovor o četvrtoj reviziji četvorogodišnjeg aranžmana Extended Fund (EFF) s Ukrajinom, navodi se u saopštenju MMF-a.

EFF aranžman od 48 mjeseci, koji je odobren u martu prošle godine, omogućuje pristup do oko 15,6 milijardi USD i dio je paketa podrške vrijednog 122 milijarde dolara za ratom razorenu zemlju, prenosi SEEbiz.

"Svi kvantitativni kriterijumi uspješnosti su ispunjeni, a mjerila strukturne revizije su ili ispunjena ili implementirana s kratkim kašnjenjem", navodi se u saopštenju, dodajući da su takođe postignuti dogovori o ažuriranom skupu ekonomskih i finansijskih politika za održavanje makroekonomske stabilnosti i napredak ekonomske reforme.

Ukrajinska privreda postigla je otporan rast, a dezinflacija se nastavila tokom prvog kvartala ove godine, objavio je MMF.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније