Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

16. 07. 2024. 17:01 >> 17:01

ODBOR BS TUZI

Protest mještana Kuća Rakića opravdan, što prije riješiti problem vodosnabdijevanja

Opštinski odbor Bošnjačke stranke Tuzi, podržao je protest mještana MZ Kuća Rakića, povodom rješavanja problema sa vodom.

Kako navode u saopštenju mještani MZ Kuće Rakića uskraćeni su skoro dva mjeseca za elemetarne uslove za život – čistu pijaću vodu.

"OO BS Tuzi daje punu podršku mještanima u svim vidovima građanske borbe za rješavanje ovog problema koji muči građane naselja koje se nalazi na samo nekoliko kilometara od glavnog grada, zgrade opštine Tuzi, zgrade Vlade i Skupštine Crne Gore i uz samu obalu rijeke Cijevne. Podsjećamo da su odbornici Bošnjačke stranke u SO Tuzi na zadnjoj sjednici Skupštine Opštine 28. juna, iznijeli pred javnost problem ovih mještana i založili se da se u saradnji sa D.O.O Vodovod i kanalizacije Tuzi i osnivačem Opštinom Tuzi pronađe rješenje kako bi ljudi dobili uslove za život dostojan čovjeka", navode u saopštenju.

Činjenica je, dodaju, da je vodovodna mreža rađena ranije za značajno manji broj korisnika i da kapacitet mreže nije toliki da zadovolji sve korisnike, ali se isto mora uvažiti činjenica da Vodovod uredno priključuje nove korsnike i za to naplaćuje 250 eura po korisniku za fizička lica, kao i da uredno fakturiše račune za utrošenu vodu.

"Ukoliko se vrši priključivanje novih korisnika mora se voditi računa da to podrazumijeva i poboljšanje kapaciteta i kvaliteta vodovodne mreže. Predsjednik OO BS Tuzi, sa članovima Izvršnog odbora, te predsjednicima mjesnih odbora i značajnim brojem članova OO BS Tuzi, prisustvom je podržao protest mještana MZ Kuće Rakića koji su organizovali povodom ovog problema. Bez želje za politizacijom ovog pitanja stavljamo do znanja da brinemo o interesima građana i njihovim potrebama za osnovnim uslovima za život te da će uvijek u nama imati podršku da se izbore za život dostojan čovjeka", navode u BS.

Na raspolaganje stavljaju sve svoje stručne kapacitete Opštini Tuzi kao osnivaču i D.O.O Vodovod i kanalizacije Tuzi na rješavanju ovog problema, kao i po pitanju budućih investicija koje imaju za cilj poboljšanje uslova vodosnabdijevanja za naselja Kuće Rakića, Karabuško Polje, Milješ, Rogami itd.

"Uvažavajući rezultate zadnjih parlamentarnih izbora, kao odgovoran politički subjekt a i pojedinačno najjači u Opštini Tuzi, stojimo na braniku interesa građana ove opštine i to ćemo činiti za sve mjesne zajednice na teritoriji ove opštine i svakog pojedinca čija su prava ugrožena", saopšteno je iz OO BS Tuzi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније