Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Bankar [ M.V. ]

18. 08. 2024. 18:19 >> 18:20
Čitaj mi:

U JULU

Porasla nezaposlenost mladih u Kini

Stopa nezaposlenosti mladih u Kini porasla je u julu na 17,1 odsto, što je najviše ove godine.

To je još jedan u nizu nepovoljnih podataka iz kineske privrede, uključujući podatke o padu industrijske proizvodnje uprkos nedavnim mjerama vlade usmjerenim na podsticanje rasta, prenijela je francuska novinska agencija AFP.

Stopa nezaposlenosti mladih u Kini dostigla je vrhunac od 21,3 odsto u junu 2023. godine, nakon čega su vlasti privremeno prestale objavljivati brojke i kasnije promijenile svoju metodologiju kako bi isključile studente.

Gotovo 12 miliona studenata diplomiralo je na kineskim univerzitetima u junu ove godine, povećavajući konkurenciju na tržištu rada i vjerovatno objašnjavajući nagli porast stope nezaposlenosti u julu, izvijestio je AFP. Mjesec dana ranije u drugoj najvećoj ekonomiji svijeta bilo je nezaposleno 13,2 odsto mladih uzrasta od 16 do 24 godine.

U maju je kineski predsjednik Si Đinping rekao da bi se borba protiv nezaposlenosti mladih trebala smatrati "glavnim prioritetom".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније